teisipäev, 5. august 2014

Üks kuu Kaisaga

Ja ongi kuu aega möödas, sellest kui meile üks väike neiu elama tuli. Hämmastavalt kiiresti läks see kuu küll, vähemalt minu jaoks.

Täna käisid Kaisal pisikese sünnipäevalaadse päeva puhul külas vanaema-vanaisa, tädi Maarja ja naabrid - Urve ja Märta. Algul prooviti kuumusele vaatamata väljas istuda aga tigedad herilased ajasid külalised peagi tuppa. Söödi kooki ja tehti sünnipäevalapsest pilti. Muidu suurte silmadega ilma uudistanud Kaisa pani päikese käes aga silmad kinni klõps ja ei avanud neid enne kui taas jahedas toas oldi.

Kaisa on selle kuu jooksul põhiliselt tegelenud kasvamisega. Sündides oli ta meil päris Pöial-Liisi, kaaludes kõigest 2900 grammi ja pikkuseks 47 cm. Esimese nädala jooksul kahanes kaal veelgi kuni 2700 grammini, nii et hakkasime talle lisaks rinnapiimale mõned korrad päevas ka piimasegu juurde andma. Tundus, et läks asja ette - teisel nädalal hakkas Kaisa kenasti kosuma ja kui täna perearsti juures käisime andis mõõtmine tulemuseks 3500 grammi ja 52 cm. Viis sentimeetrit kasvu ühe kuuga - pole paha!

Kui need koledad gaasivalud ka veel järgi annaks, siis oleks Kaisa elu päris tore. Linda puhul lõppesid nad kahekuuselt, elame-näeme.

2 kommentaari:

  1. oh, mis väike kaunitar, isegi kinniste silmadega, õnne teile kõigile seal :D

    VastaKustuta
  2. Palju õnne Triin, see on nii tore uudis :) Kuidas issi plika karjas hakkama saab ;)

    VastaKustuta