esmaspäev, 5. august 2013

Alguses olid kellukad...

...No need tavalised valged. Neid kasvas meil ümber maja muru sees juba siis kui siia elama tulime.

Kuna alguses oli aed metsik ja elas oma elu, polnud ühtegi rõõmustavat värvilaiku peale sillade, paari pojengi ja vana tuliliilia. Seetõttu kaevasin kevadel pisikesed kellukalapsed üles ja istutasin tikripõõsa juurde kokku. Sai päris kena. Nagu näha on pilt tehtud vahetult enne muruniitmist, selleks need toikad seal kahel pool taimi. Elu näitab, et kui mees muruniitmisest räägib, tuleb kähku toigaste järele lipata, muidu võib nii mõnestki noorest taimest ilma jääda.


Edasi tulid kellukate kõrvale mäekünkale mõned päevaliiliad. No ikka vaikselt hiilides tasahilju, üksteise järel. Kõigepealt väikeste roosade õitega "Cosmopolitan"

Seejärel kõrge "Moses Fire"

Ja sel kevadel puges Türi lillelaadal minu korvi ka Elise aiast ostetud  "You angel you"

Nüüd kükitas neid seal tikripõõsa all juba terve trobikond. "Cosmopolitan" hakkas vanema olija õigusega "Moses Fire" nimelist naabrit küünarnukiga nügima. Moses see-eest kasvas kõrgusesse varjates teiste eest valguse. "You Angel..." kükitas õnnetult serva peal. Ruumi oli neil kõigil vähe.

Võtsin ohates labida ja tegin põõsa alla uue peenra. See lihtsalt läks nii.

Aitäh tublile kiviveeretajale!

6 kommentaari:

  1. See lihtsalt läks nii... :D
    Megatore ju.

    VastaKustuta
  2. See läheb nii edasi, et umbes viie aasta pärast pole vaja mehel enam üldse muru niita, sest kõik on lilled.:)

    VastaKustuta
  3. Tore peenar ja saamislugu! Ja seal on ju nii palju ruumi veel! :-P Nii et sammud aga seada Ellamaale või muude toredasse taimepanka...

    VastaKustuta
  4. väga vahvalt kirjutatud!
    Tuletab meelde mu enda algust, kui sõbranna mulle esimese, minu nõudmisel "hästi kitsa ja väikese" peenra tegi, millest nüüd on saanud juba täitsa tubli tükk + kõik teised peenrad lisaks! :)

    VastaKustuta
  5. Jah, abikaasa ikka üritab mind tagasi hoida ettevaatlikult uurides, et kas Sa ikka oled kindel, et jõuad neid kõiki rohida ja kasta. Aga selle viimase peenraga ohkas lihtsalt, et hea küll, ongi vähem muru niita :)

    VastaKustuta
  6. Ja nüüdseks on seal juba kolm Ellamaalt toodud pisikest kadakat ka ja tulpidele peaks paar kohta reserveerima... Nii et tegelikult on kohad jälle täis, mis täis

    VastaKustuta