neljapäev, 27. juuni 2013

Jaanipäevast kah

Jaaniaeg oli seekord kuidagi eriti pikk. Võibolla seetõttu, et esimest korda oma siinoleku aja jooksul veetsime jaanipäeva kodus. Kuna ka külalisi käis palju, oli pärast jaani tunne, et nüüd oleks nendest puhkepäevadest veidi puhata tarvis. Aga loomulikult olid kõik külalised oodatud ja toredad ja olemine lõbus.

Linda 21. juunil selleaastasel esimesel jaanitulel ohvrikivi uudistamas



22. juuni päeval tegime kõigepealt esimestele kiirvisiidile tulnud külalistele aias ringkäigu ning seejärel sõitsime Tallinna, et ühele kenale ja toredale tütarlapsele kooli lõpetamise puhul õnne soovida. Aktus oli Linda jaoks ilmselgelt liiga pikk ja peagi hakkas ta direktoriga võidu kõnet pidama. Nii saime peaaegu terve aktuse aja Tehnikaülikooli koridorides ja ukse ees jalutada.

Kui verivärske 32. keskkooli vilistlane õnnitletud, asusime ruttu kodu poole sõitma, sest vahepeal olid külalised juba meile jõudnud.

Tagasiteel leiutasin ka spordiala nimega "roosijooks". Linna sõites tuli välja, et Hansaplant oli eelneval nädalavahetusel roosidest tühjaks ostetud aga mul oli hädasti (eksole!) kahte roosat pinnakatteroosi vaja . Hortese ette jõudes oli selle hiigelsuure maja õhtuse lukkupanekuni täpselt viis minutit. Jooksin nii kiiresti kui jalad võtsid taha roosiaeda ja küsisin müüjalt roosade pinnakatjate kohta. Haarasin esimesest ettejuhtunud sortimendist kaks roosi kaenlasse ja tehtud! Minut jäi veel ülegi. Koju jõudes tundus, et kiirkorras kätte juhtunud "Sweet cover" sai päris hea valik.

Kui nüüd külalistest rääkida, siis selliseid külalisi võiks tihedamini käia. Selle asemel, et pererahva nahhaalse jalgalaskmise üle pahandada olid meil koju jõudes kartulid keemas, lõhe ahjus ja karulaugu salat valmimas.

Kohalikule jaanitulele olid tasuta pidu ja "Kukerpillid" kohale meelitanud suure rahvasumma. Kas keegi teaks vastata küsimusele, miks Eestimaal line-tantsu nii soojalt suhtutakse?

Loomulikult väsis kõige väiksem piduline kella 23 paiku ja läks ära magama. Teiste jaoks jätkus pidu aga pimeda- ning seejärel uue päeva alguse- ja valguseni.

Järgmisel päeval saatsime ühed külalised metsa orhideesid otsima ja pildistama, teised Haapsallu kohvikutuurile ja hakkasime valmistuma kolmandate saabumiseks. Oli tore päev Leelo, Jaagu ja väikese Mia seltsis.

Pilt jaanipäevasest kingitusest:

Siis veel väike külaskäik Velisele ja möödas need pühad olidki.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar