esmaspäev, 11. juuli 2016

Toimekas nädalavahetus I

Meie sõit ida poole, aalujate kokkutulekule, algas tegelikult juba reedel. Härra abikaasal oli tööasjus pealinnas üks kohtumine ning meil  Kaisa ja Lindaga tuli üks pooltunnike iseseisvalt linna peal sisustada.

Kuna praegu veel käib ema tahtmine pudilaste omast (tahan mänguväljakuleee!") üle, veedeti vaba aeg Tornide väljakul Lillefestivali aedu vaadates. Õnneks oli ka tüdrukutel seal piisavalt huvitav, et lollusi eriti ei tehtud.



Lillefestivali teemaks oli sel aastal "Kired aias." Panen siia terve posu kiiruga klõpsitud pilte neile, kes ise vaatama ei pääse. Mulle igal juhul meeldis.

"Luiteterrassi" terrassilauad olid viimistletud luidete eeskujul laineliseks, mis väikestele aiakülastajatele väga meeldis. Kõrrelisi oleks rannas võinud rohkem olla -  kivide vahel näiteks ka mõni liiv-vareskaera puhmik.



Üks aiapidajat mõtisklema kutsuv aed kandis pealkirja "Kõike ja kohe" .




Tutvustus ütles nii:

"Kirglik aednik võib vahel olla suisa arutu fanatismiga kollektsionäär, kes loob põhimõttel "üksik maja mere ääres keset linna", st. vajab enda ümber kogu maailma looduslikke võimalusi arvestamata kohapealse kliimaga või looduse eripäraga. Siin on vastandumist ja vastupidisust.
        Siin on toodud keset linna tükike Eestimaa raba ja metsa, viimistledes seda loodusesse põgenemist tsiviliseeritud murulapi ja istumisnurgaga, mis on kujundatud juurte pesasse, sellesse, millest loodus oma kasvukireks jõudu ammutab ja mis jääb järele kui inimene oma ümberkujundamistuhinas keskkonda muudab..."

Kohati läks tahvlil olev jutt veidi "lappama" nagu poleks autorid ideed hästi sõnastada suutnud aga üldiselt oli mõte väga hea ja aed püüdis pilku.


"Linna-Maa-Aed". Silma jäid toredad valgustatud puuriidad.


Tunnistan, et vahepeal jäi mul päris mitu aedu tutvustavat tahvlit lugemata sest Kaisa avastas murul lebavad imelised helendavad pallid. Et paharet ekspositsiooni laiali ei lammutaks eemaldusime kiiresti.


Terassiaed "Unistused"

"Kuninganna fantaasia" meeldis samuti väikestele tüdrukutele väga, kohe hakati ringi piiluma, et kus siis kuninganna ise on. Kohvitasski alles terrassile unustatud.

"Horticomi logoaed" oleks mulle ilma selle paarikeseta rohkem meeldinud. Minu jaoks veidi ettearvatav ja võiks isegi öelda, et labasevõitu lahendus. Palju kenam olekski olnud jääda lihtsalt oma logo juurde ja tahvlil olev kena jutt kirest aianduse vastu olekski olnud päris piisav.


Pelargooniaed "passions in the Garden".

Üks veidi teistmoodi terrassiaed:

Oh ja keraamikat nägi ju ka. Aias "Simime" (Sinu. Minu. Meie)










Töö "Ajatelg" esindas Tallinna linna Genfi lillefestivalil. Aiakese pingid valmistati Kadrioru pargis kunagi kasvanud pärnast, jalakast ja vahtrast.


Maastikuehitajaks õppijate tööproovid:


Ühe aiakese tahvel oli nii kauni kujundusega, et väärib eraldi esitlemist. Nagu illustratsioon mõnest lasteraamatust.



Ka kõrvalolev flamenkotantsijaid sümboliseeriva kahe punase tooliga aiake sobis suurepäraselt taustal olevate Tallinna tornidega.


"Cupidi aed"


"Kaks armuküllast liblikat"


See kena tüdruk ei olnud tegelikult vist aia osa aga kuna selleks ajaks oli ülejäänud seltskond juba autos, ei jäänud mul ka mahti tema lahkumist ootama jääda.


Aiad kiirkorras vaadatud, oli aeg autonina Virumaa poole seada. Aga sellest ehk mõni teine kord...

10 kommentaari:

  1. Aitäh, väga huvitavalt lahendatud aiad. Mulle meeldisid need roikad :D. Aga põnevat oli veel üksjagu, ei hakka neid analüüsima. Aga selles olen Sinuga küll ühel nõul, mis on labane, ongi labane.

    VastaKustuta
  2. Tänan jagamast, ega poleks ise jah näinud. Tore, et saite külastada, lastel kindlasti tore mälestus. :)

    VastaKustuta
  3. Väga mõnus ülevaatlik pildiseeria, aitäh!

    VastaKustuta
  4. oi, tänud sulle nii põhjaliku ülevaate eest! :) olen ise ka mõned aastad käinud neid aedasid vaatamas, sellel aastal ilmselt ei jõua! Ja kuna sinul nii põhjalik ülevaade, siis pole vajagi! :)

    VastaKustuta
  5. Ole tänatud tõesti, väga tore ülevaade, eriti meeldis mull muidugi Kaisa :D

    VastaKustuta
  6. Hei!
    Very interesting to see. Ha det godt! Anne

    VastaKustuta
  7. Tänan jagamast! See valgustus puuriidas on kaval mõte. Talvel läheb vara pimedaks, siis oleks selline valgustus just asjakohane puude ahju juurde vedamisel.:)

    VastaKustuta
  8. Vaatasin need aiad üle vist päev peale lillefestivali avamist. Siis oli veel kõik väga värske ja veidike toores. Peaks nüüd küpsenenumatena uuesti üle vaatama.

    VastaKustuta
  9. Ohh, nii kenasti lopsakaks muutunud! Ma ka vaatasin neid tooreid aedu, tekkis hirmus isu uuesti vaadata. ;)

    VastaKustuta
  10. Nüüd on uudishimupisik süstitud ning soov vaatama minna veel suurem. Küllap me augustis selle treti ette võtame ning osa saame. Aitäh!

    VastaKustuta