pühapäev, 26. juuni 2016

Hostade põnev maailm

Loen selles postituses üles oma hostad, et oleks kusagil kergelt leitavas kohas kirjas, mis ja millal aeda toodud ja olemas. Kuidagi vaikselt on nad kohale hiilinud ja tegelikult meeldivad järjest enam ja enam. Minu aias tunduvad hostad olevat lollikindlamad kui näiteks helmikpöörised, kes sellel aastal on igavesed nirakad. Ja kuna siin on kuum ja kuiv, on meil ka tigusid suhteliselt vähe.

Esimene hosta, mille istutasin 2011. aastal, on saadud ämma käest nimetuna. Aga mis sellest, et nime pole, kasv on tal tugev aga mitte liiga kiire, värv ilus hallikas.



Samal aastal tõin juba ise Hansaplandist endale kaks hostat - `Touch of Glass` ja  `Paradise Island`

.
`Touch of Glass`

`Paradise Island`

Kaks aastat hiljem nakatusin kergelt minihostadesse, pean tunnistama, et sellest nakkusest pole ma siiani veel tervenenud. Maja ette peenraserva ilmusid hostad `Baby Bunting` ja `Cherish`.



`Baby Bunting`



 `Cherish`

Kuna õuel asetseva kuuri akna all ei kasvanud midagi peale vereurmarohu, otsustasin sinna paar suuremat hostat istutada. Et küll siis hiljem vaatab, mis ja kuidas aga vahepeal jõuavad hostad juba kasvada.  Välja valisin hostad `Katie Q` ja `Big Mama`.



Foto kuuriesisest 2013. aasta augustis.


Ja 2016. aasta juunis.




Lähemalt ka! `Katie Q`:


Ja `Big Mama`





Samast tellimusest jõudis maja ette põõsa alla ka `Lakeside Dragonfly`.  Futu aga tõi kingiks väiksemakasvulise hosta `Ginko Graig`, mis mulle hirmsasti meeldib. Nagu näha, olen teda ka usinalt jaganud, et rutem saaks. Fotol koos jasmiiniõite "lumega".



2014. aastal jõudis linnametsa mändide alt minuni üks kotike hostadega `Fragrant Bouqet` ja `Golden Tiara`. Kuna seda Tiarat oli tõesti palju, jagasin ta jupikesteks ja tekitasin peenras olevate astekivide äärde hostaheki.



`Golden Tiara`


 `Fragrant Bouqet`

Ilmselgelt olin ma aga juba hostausku pööranud sest 2014. aastal olen ma Elise Aiast tellinud endale hostad `Gemini Moon`, `Peppermint Ice`, minisuuruses `Teeny Weeny Bikini`  ja Rahmeldaja aias imetlust väärinud `Liberty`. Kahjuks ei ole Liberty siiani endaväärilist kohta leidnud aga see viga on ehk peagi paranemas.

`Liberty`

`Gemini Moon` on lihtsalt võrratu! Pildil ehib end küll võõraste sulgedega ja hosta õieks on ennast sättinud hoopis kerakellukas `Caroline`.




`Teeny-weeny Bikini`

`Peppermint Ice`

Ja eelmisel, 2015. aastal jõudsid minuni hostahuviliste ühistellimuse kaudu hostad `Blue Baron` ja `Curly Fries`.

`Blue Baron`
`Curly Fries`

Ahto Ruudu aiast rändasid ostukorvi  `Devon Green`, `Snowflakes` ja `Lemon Delight`.

`Lemon Delight`

`Devon Green`

`Snowflakes" 

Ja jällegi ei saa me üle ega ümber aalujate rohevahetusest. Toreda aiareisi käigus Ida-Virumaale, kaevas Kristel mulle oma aiast välja kauaigatsetud hostad `Praying Hands` ja kääbushosta hosta minor. Ning Milda jagas minuga hostasid `Stiletto` ja `Rock Island Line`. Olen neile hirmus tänulik!

`Praying Hands`

Hosta minor


`Stiletto`


`Rock Island Line`

Ja nüüd tekkis mul kange kiusatus viimasedki helmikpöörised aias hostadega asendada. Siiani on hostad ennast küll vaid heast küljest näidanud.

20 kommentaari:

  1. Hostad on igatahes väga toredad ja tublid. Täitsa kena valik sul neid juba :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle ka järjest enam meeldivad aga no Sinu hostakülluse vastu ma ei saa :)

      Kustuta
  2. Väga kobe valik ju juba? Hostad on head, nendega saab mängida.

    VastaKustuta
  3. Hostad on võrratud! See oli sul suurepärane mõte, et hostanäitus teha. Panen ka oma hostad üles.:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Käisin piilumas, väga uhke näitus. Ma pean Sinu juurde taimede mahutamise koolitusele tulema :)

      Kustuta
  4. Mul on neid kuskil kaheksakümne taime tuuris, nimesildid muidugi kadunud, nii et näitust ma üles panema ei hakka. Minisid mul pole, paar tükki on prooviks toodud, aga teod söövad need kohe ära.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nojah, Sul on seal vist tigudel mõnusam mängumaa. Aga piltidel paistavad väga uhked hostad olevat.

      Kustuta
  5. Kahju, et nii kaugel elad, mul oleks sulle oma suurekskasvanud hostadest jagada Halcyon, Blue Cadet, Wide brim, Patriot ja kõikse-kõikse lemmikumat Queen Josephineí.
    Aga äkki!
    maurus

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eestimaal pole ükski paik liiga kaugel :) Aga tegelikult olen ma tõsises ruumihädas hetkel. Uusi istutusalasid enam teha ei saa sest laste ja varsti ka jälle töö kõrvalt ei käi ma nende hooldamisest enam üle ja olemasolevad peenrad on taimedest punnis :) Nii et peab mõneks ajaks minihostadele ümber orienteeruma. Kunagi...

      Kustuta
  6. Tinistage, tinistage, äkki saan mina ka lõpuks ära tinistatud :)
    Tegelikult nad meeldivad mulle üsnagi, fännan väikesi ehk minisid ja siis siniseid ja rohelisi ja ... :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõlab küll nii, et ega Sa päris pääsenud sellest nakkusest pole, ehk põed kergemalt lihtsalt. :)

      Kustuta
  7. Hostad on võrratud, eriti esimesel kuul pärast maast välja tulekut. Siiski ei soovita kõiki helmikpöösriseid välja saata, esimene külm teeb hostadest zelee ja mingeid värvilisi tuuste võiks ikka hilissügist kaunistama ka jääda. Parimad helmikpöörised õiges kohas ei pruugi ka kevadel pikka koleaega pakkuda. Parimad on üldiselt teada, kuid igas aias ja kasvukohas päris ühtviisi ei käitu kõik.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle lihtsalt tundub, et helmikpöörised ei taha mu aias sugugi kasvada, ainult ühe sordi olen leidnud, mis hakkama saab. Peab midagi muud välja mõtlema.

      Kustuta
  8. Siin saab blogijate kaudu igasugu nakkusi. Mul on juba hostaviiruse esimesed tundemärgid ja tunnen kuidas neti kaudu võib sõnajalasõltuvus tekkida:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No täpselt! Ma ei oleks kunagi arvanud, et ma võin hostadesse nakatuda! :)

      Kustuta
  9. Hostade maailm on liigagi põnev! See võib mõistuse täitsa viia ja ausaltöelda sellest nagu rohkem rääkida ei tahakski! :P
    Aga Sinu hostad on ilusad-terved, pole siis ime, et niipalju rõõmu teevad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil on tigusid küll aga pigem aia ääres naadivõsas, keset aeda kuuma päikese kätte nad väga trügida ei taha.

      Kustuta
  10. Hostad on imelised, hoopis etemad kui helmikpöörised. Kas Sa tiarelle oled proovinud, minu arust on nad helmikpööristest isegi dekoratiivsemad, õrnad ja tagasihoidlikud.

    VastaKustuta
  11. Tiarellid mulle väga meeldivad. Neid võiks tõesti isegi veel rohkem olla.

    VastaKustuta