teisipäev, 17. märts 2015

Puhta suvi

Sel aastal on määbruari ja mäprilli vahel üks mai algust meenutav soe nädal. Võib näha juba rehadega toimetavaid inimesi, õhtuti tossavad aedades lõkked ja mesilased tiirutavad toimekalt õitsevate sarapuude ja märtsikellukeste vahet.

 Sooja oli täna varjus 14 kraadi, päikese käes tööd tehes oli aga tunne, et viskaks jope hoopis varna. Tulin nimelt mõttele, et miks ma igal aastal sel ajal oma kiviktaimlat korrastan kui iga kivi vahelt terve pesatäis lõugu laksutavaid sipelgaid mulle kallale kargab. Tark oleks ju praegu see töö ära teha, kui sipelgad alles talvises olekus. Töö läkski kiirelt ja valutult, vaid ühe kivi all olid sipelgad juba väljas aga õnneks alles nii uimased, et ei saanud arugi, enne kui kivi juba tagasi oli pandud. Selleks korraks jälle tehtud.



Kasutasin siis kiviktaimlat kohe taustana ja tegin mõned klõpsud keraamikast ka. No andke andeks on jah see blogi nagu puder ja kapsad aga nii ta on ja nii tema ka jääb - elu on näidanud, et mitut blogi ma ei jõua pidada.

Tänu isetegija foorumi lugemisele tuli mullegi meelde, et meil on ju lamba-aasta:


Ja valmis sai üks maja pisimutukatele, suvel võiks ju prooviks mõne põõsa alla panna ja vaadata, kes sisse kolib...


Kui igav ja praktiline olla siis saab küünlalaternana kasutada


Esimese liblika nägin ka ära - rõõmsalt kirju oli.

14 kommentaari:

  1. Meil varjus +15C ja suvesoojus.Loodan,et nädalavahetuseks lubatav külm midagi kurja taimedele ei tee.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ka pean pöidlaid pihus, taimedel juba suur kevad

      Kustuta
  2. Täna oli tõesti üks tore suvepäev :)
    Ja Su lambuke on väga vahva!
    Üks korralik blogi peabki olema kui segapuder, eks see elugi ole ju selline. Kõike natuke ja mõnda asja rohkem

    VastaKustuta
  3. Mina arvan ka, et mida segasem seda põnevam :) Sinu keraamika ajab suu hirmsasti vett jooksma, no nii ilusad on :) ja suvi oli täna tõesti, ok mai keskpaik vähemalt. Kuigi ma liblikat ikka veel ei näinud, sain terve päeva õues toimetada, jope oligi nurgas ja peaaegu oleks tunked lühikeste pükste ja särgi vastu vahetanud :D

    VastaKustuta
  4. Armas kausikene. Majakesse kolivad kindlasti päkapikud. Linda siis saab piilumas käia, kas mõni majaelanik end näitab ka vahel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ise ka arvasin, et päkadele võiks meeldida. Mitte nendele kolli näoga aiapäkapikkudele, neid ma kardan - ikka päris tegelastele, suvitamiseks.

      Kustuta
  5. Nii sulni näoga lambukene ja putukamaja vôib ju tôesti putukatele elamiseks anda, aga pôôsa all peidus ei ole ilusa asja koht, tuleks avalikum koht valuda:)

    VastaKustuta
  6. Oi, teil juba õitsevad märtsikellukesed! Meil maal olid alles puha nuppus. Putukamakaja on huvitav idee. Kui ellu viid, siis anna sügisel teada, kes sinna kolis:)

    VastaKustuta
  7. Seda vaatepilti oli vahva ülevalt vaadata, kuidas üle Eestimaa aiad pühapäeva õhtul tossasid, kõigil sabad ühes suunas. Tulin Hiiumaalt, tundsime teist puudust!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lennukiga? See võis tõesti vahva olla. Ma ei ole Hiiumaalt kunagi lennanud, noh kui lapsepõlve mitte arvesse võtta.

      Kustuta
  8. Uhke maja, kahe ahjuga ja puha.:)
    Meie märtsikellukesed on tagasihoidlikumad ja lühema varrega. Pole ka imestada kui öösiti kõik jääs. Täna hommikul oli miinus 8,5.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil siin ju mäekülg vastu päikest, isegi esimesed sillad juba väljas

      Kustuta