pühapäev, 20. juuli 2014

Kiired klõpsud aiast

Tüüpiline suvi meie aias. Vihma pole juba mõnda aega tulnud, päike on muru pruuniks kõrvetanud ning taimed õitsevad ära kiiresti, et mõni jääbki pildile püüdmata. Õhtud mööduvad vett tassides, et vähegi midagi päästa.

Käes on liiliate aeg. Väga palju mul neid pole aga mõned siiski. Märta aiast saadud valge liilia lõhnab kui pöörane, õhtuti on terve aed magus. Kas keegi nime teab?

 Pulmakingiks saadud kollane nimetu aasialane võlub oma värvitooni sügavusega.

"America"

"Barcelona" ja "Yellow Pixels" poseerivad koos täpilise metsvitsaga

"Grand Cru"

"Spring Pink" vajab ilmselt augustis üles võtmist, et ta liiga tihedaks ei kasvaks, nii et kui keegi huvitatud on, saan jagada.


Kui teised taimed võitlevad kuumusega, siis mauklehed tunnevad, ennast ilmselgelt hästi ja kipuvad laiutama. Eks ole näha kuidas nad korraliku talve üle elavad.

Ka väike Linda rõõmustab põua üle sest tema lemmiktegevused sisaldavad kõik vees solberdamist. Ja mis võiks olla toredam kui koos emaga aeda kasta.


5 kommentaari:

  1. Märta aiast saadud liilia peaks olema kuningliilia (Lilium regale). Aastaid tagasi, kui neid esmakordselt ämma-äia aias nägin, sai endale üks varreke tuppa toodud. Lõppes see muidugi arusaamatu peavaluga... oma intensiivse lõhna tõttu neid jah tuppa vaasi tuua ei saa... käesolevast aastast käin neid nüüd oma aias imetlemas. Eriti võimas on, kui teha õhtuti üks tiir aias :).

    Vesi on lastele kui magnet :), nii kui jää läinud, oli meie tirts küünarnukkideni koera joogiämbris... tõeline nauding on, kui lasta neil vabalt porilompides möllata. Eks riided tuleb pärast masinasse visata, kuid sellist väikest rõõmu ei saa neile keelata :).

    VastaKustuta
  2. Nii tore kui on tore :) , Lindal on tore ja sul ka :) Nii ilusad liiliad. Igatsen ka valgeid ja roosasid endale kunagi.

    VastaKustuta
  3. Kuiv ja kuum, aga lilled ulatuvad räästani ning uudistavad maailma üle tara.
    Nii ilusad terved liiliaid. Esimene on kuningliilia (Lilium regale)

    Lindale palju vett varuks, mida rohkem, seda parem :)

    VastaKustuta
  4. Nii tore, et Sul selline tubli kastmisabiline on.

    VastaKustuta
  5. liiliad on lihtsalt võrratud, alati :D

    VastaKustuta