kolmapäev, 28. mai 2014

Linda ja kingitused

Väikesele Lindale meeldivad kingitused väga. Kui saabus sünnipäev, hakkas neid kingitusi aga tulema nii sagedasti, et emal tekkis väike mure. Nimelt ei jooksnud laps enam külalistele uksele vastu "Tere-tere!" hüüdes, nagu varem, vaid hoopis kätt välja sirutades ootusrikkalt: "Linda kingitus!" nõudes.


Mõni aeg pärast sünnipäeva oli selles suhtes rahulikum, aga siis hakkas uuesti pihta. Ma olen kindlasti siin blogis juba maininud, et meil on ülilahked ja toredad naabrid. Kristast või õigemini Märtast olen ma juba postituse teinud aga ka teisel pool paarismajas elavad naabrid on just sellised inimesed keda enda kõrvale soovida võiks.

Ja üleaedsete lapselaps Eliise, kes aeg-ajalt linnast vanaema juures käib on Linda suur iidol ja sõber. Viimati tõi Eliise aga Lindale kotitäite kaupa oma kunagisi mänguasju - lisaks hiigelsuurele roosale mõmmile oli seal ka mänguköök koos täieliku sisustusega. Lindast rääkimata, ka ma ise istusin hämmingus põrandal ja pakkisin lahti veekeetjat ja kohvimasinat, mis ei erine kuidagi "päris" töövahenditest, saumikserit, mis teeb häält justkui töötaks päriselt, köögikaale, potte-panne, nuge-kahvleid, teeserviise ja nii edasi ja nii edasi.

Tekkis mõte, et kui endal oleks kunagi hallil nõukaajal mõni selline pisiasigi olnud, oleks sellega vist ööd ja päevad läbi mängitud aga kotitäis - see on juba liig. Muidugi pakkis kuri ema kogu selle varanduse kohe jälle kokku, jättes välja ainult ahju-pliidi enda ning mõned potid-pannid-taldrikud-tassid. Küll Linda ülejäänud varanduse mõne aasta pärast kätte saab kui ta juba ka detailide ilu hinnata ja hoida mõistab.

Aga mängimist jagus sellegipoolest. Kui muidu ajab väike Linda oma võrevoodis hommikul silmad lahti ja nõuab esimese asjana "Emme kaissu!", siis järgmisel hommikul nõuti hoopis "Nõusid pesema!" sest no mängukraanikauss oli ka ju sellel imeköögil olemas.

Vähe sellest, mõned päevad peale seda asjadesadu sai Linda lõpuks kätte ka oma Velise vanaema-vanaisa sünnipäevakingi, millega nüüd usinalt harjutatakse:


Mänguasjad ja tänapäeva piiramatud võimalused on ju toredad aga vahel tekib vana-aja-lapsevanemal lihtsalt mure, kas neid asju ka hoida ja hinnata osatakse kui terve tuba varandust täis. Aga eks seda näitab tulevik. Lindal on igal juhul hea meel!

2 kommentaari:

  1. tänapäval lihtsalt on sedasi, et mänguasju on uskumatuid ja uskumatult palju, eks ema hakkab koos Lindaga mängima ja asjad saavad selgeks ning paika :) aga sõiduriist on vägev, see annab tegevust kogu suveks :D

    VastaKustuta
  2. Armsal lapsel peabki palju ilusaid asju olema, mis näevad välja kui päris. Kui leidub nii heldeid annetajaid, oleks ju tore, kui pisike Linda kasvades veel kellegi rõõmsaks teeks.

    VastaKustuta