esmaspäev, 21. detsember 2015

Jõulud juba paistavad?

Linda koos oma sõbrannaga lasteaia jõulupeol

             Kui vanavanemate vihjed, et viimane postitus oli igiammu, juba väga etteheitvaks muutuvad, tuleb ikka ennast käsile võtta. Kuigi on kibekiire kingipakkimise aeg.

Piparkooke küpsetasime Lindaga eile, poetaignast nagu ikka. Ei ole minus piisavalt motivatsiooni kiirel pühade-eelsel ajal ise algusest lõpuni see protsess läbi teha. Ise saaks kindlasti parem kuigi ka kohalikul poetaignal pole viga - pehmed, magusad ja muredad koogid tulid. Vaatamata iirimaa talvele poeb killuke pühadetunnet ikka sisse kui tuleb jälle aeg ülevalt kapist vanaisa tehtud piparkoogivormid välja otsida. Nagu ka minu lapsepõlvelemmikud- kass ja tähti vahtiv põder.  Aitasin pisikesel õhinast kohmetul kätepaaril piparkooke vormida ja muna pintseldada, nii et lõpuks olime mõlemad jahused. Ja õnnelikud.

Ja kuna ma olen küll vana aga mitte täiesti mõistmatu, siis küpsetasin plaadil ikka mõne letitgõu printsessi ka valmis. "See ei ole söömiseks! See on vaatamiseks!" teatas Linda vaimustusega aga hetk hiljem hammustas printsessil rõõmsalt pea otsast. Selleks ta mõeldud oligi! Nagu ka piparkoogimehikesed ja detsembrikuisest haljendavast rohust priskeks söönud hobused.


Täna kraamisime maja, viimasel minutil nagu alati enne pühi. Eelmisel aastal  ilmus toomapäeva kandis luud värava taha. Mine tea, äkki ongi homme Tahma-Toomas ise. Hommikuni peab see puhtus ehk kahe trööbeldise käes vastu ka.

Koristasid mõlemad lapsed usinalt, Kaisa vehkis oma väikese tolmulapiga kõige virgemalt. Eriti siis kui oli võimalus töö käigus kuhugi ronida.


Mulle tundub, et on hirmus tore kui Sul on õde. Muidugi on õekeste vahel ka parasjagu naginat ja tülitsemist ja "emme-Kaisa-võttis-mu-mänguasja-ära"-virinat. Samas on ka kallistusi ja musitamisi ja lasteaiast tulles "Kaisa-ma-juba-niiiiii-igatsesin-Sind"-hüüatusi. Ja vahel hoopis ootamatut omavahelist mõistmist.

Joonistasime koos Kaisa ja Lindaga.
"Joonista kuninganna!" nõudis Linda.
Andsin oma parima aga kui kuninganna valmis sai, kahmas Kaisa pliiatsi ja tõmbas kaks suurt musta joont üle kuninganna näo.
Valmistusin suureks kisamaratoniks. Aga Linda hoopis vaatas natuke pilti ja noogutas siis arusaavalt. "Kaisa joonistas kuningannale õuduse!"

Õhtul panid õed kahekesi puslet kokku. See tähendab, et suurem pani ja pisem proovis ka siit-sealt kinni hakata ja asjalikku nägu teha.
"Emme, Kaisa segab minu puslet!" kostis teisest toast juba mitmendat korda
"Sina õppisid lasteaias puslet kokku panema aga Kaisa ju veel lasteaias ei käi. Sa võiksid ise Kaisale õpetada, kuidas puslet kokku pannakse!" püüdsin ma rahu sobitada.
"Nojah," jäi Linda mõttesse, "Ma õpetan Kaisale ju igasuguseid rumalusi!"

14 kommentaari:

  1. Jah, see piparkoogitegemine on alati lastele üks suur köögipidu.:)

    VastaKustuta
  2. Lapsed on need, kes jõulutunde garanteerivad, muidugi koos piparkoogiteo ja ootusega ja laste loogika on lihtsalt briljantne :D Ilusaid viimaseid ootusepäevi teile sinna :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lumega on see õige tunne kuidagi märksa kiirem tulema aga meil on ka see tore, et Lindal on esimesed jõulud, kus ta nii suur on, et ise ka kaasa lüüa mõistab ja ühiseid tegemisi ka juba teadlikult hinnata oskab.

      Kustuta
  3. Mul pole sel aastal üldse mingit jõulutunnet, lihtsalt ootan, et see pimeduseag ühekorra mööda saaks. Aga lastel on meisterdamisest rõõmu palju.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pole hullu, kohe läheb paremaks. Täna, toomapäeval peaks kõige lühem päev olema.

      Kustuta
  4. Küll on praegusel ajal lastel lõbu laialt, kõike lubatakse teha :) Väike koristajatädi tooli otsas on eriti tore, järgmisel aastal ootavad nad päkatseid ja meisterdavad piparkooke juba kaksi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult olen mina väga range lapsevanem, meie peres on pigem issi "see hea võmm", nii kummaline kui see ka mu enda jaoks ei tundu. Aga tööd tegemast pole ma tõesti lapsi kunagi keelanud :D Tegelikult on praegu ju see aeg kui lapsed ise tahavad kõiges kaasa lüüa ja siis on üks hullemaid asju, mida teha, öelda, et "mul ei ole aega" või "sina veel ei oska!" Las pusivad, nii see enesekindlus ja ise hakkama saamine tuleb.

      Kustuta
  5. Hei! Very nice picture of looking for christmas. Anne

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Thank you! I wish you peaceful and merry Christmas!

      Kustuta
  6. Vahvad pühadeootuse lood! Häid pühi teile sinna Läänemaale!

    VastaKustuta
  7. Rõõmu ja rahu teie perele! :) Kaunist pühadeaega!

    VastaKustuta