pühapäev, 31. märts 2013

Linda ja lihavõtted

Pühade ajal võttis Linda koos vanematega ette ühe suurema reisi.

Alustuseks sõideti Velisele vanaema-vanaisa vaatama. Küll seal oli toredaid uusi mänguasju nagu näiteks vanaema ajakirjad, mida kastist välja kiskuda ja sõrmedega läbi lugeda, toredad kuivatatud lilled kapikestel, millega sahistada ja maha loopida, suures koguses toataimi, mille pottidest peotäite viisi mulda välja võtta ja põrandale siputada ning nii mõndagi muud huvitavat. Kui sellele veel lisada samas toas olnud suur ja kuum ahi, siis võib vist aru saada, miks Linda ema peale lapsega veedetud tegusat päeva omadega päris läbi oli.

Ka Linda ise oli toimekast päevast päris väsinud aga õnneks on temal taastumiseks tunduvalt vähem aega vaja. Nii oligi laps kella üheks öösel juba täiesti välja puhanud ja tegutsemislusti täis ega saanud sugugi aru, miks ema veel üles tõusta ei taha.

Järgmise päeva hommikul sõideti Tartusse uutele mängukaaslastele külla. Kõigepealt käidi külas toredal tüdrukul Mial ja tema vanematel. Mia on Lindaga peaaegu sama vana, mõned nädalad ainult vahet ja seetõttu oli Lindal lusti kui palju. Küll võib olla raske maailmas, kus kõik Sinust alati vanemad on, seetõttu suhtus Linda lõpuks üles leitud omavanusesse mängukaaslasesse väga suure huviga. Oma vaimustust näidati põhiliselt välja Miale keset nägu patsutades ja sõrmi silma toppides. Ka mänguasjad on ju teistes peredes alati huvitavamad kui  kodus ja nii oli Lindal väga tegus ja õnnelik pärastlõuna. Ka vanematel oli tore juttu ajada.

Seejärel jäeti Mia ja vanematega hüvasti ja sõideti külla väikesele Arminile. Armin on veel väiksem kui Linda - kõigest paari kuune. Sellel koosviibimisel oli lapsi juba rohkem, koos Lindaga kokku neli. Vanemad proovisid juttu rääkida, niipalju kui põnnid parasjagu lubasid, söödi salatit ja kooki, tehti laste ühispilti ja kuulati suuremate laste poolt kokku pandud bändi esinemist. Väike Armin, keda tervitama tuldi, tukkus põhiliselt ema süles.

Aeg lendas kui linnutiivul ja oligi aeg tagasi kodu poole sättima hakata. Väsinud Linda magas terve pika tee koju ja natuke veel peale sedagi.


2 kommentaari:

  1. vahvad seiklused. aga kus on ühispilt?

    VastaKustuta
  2. Minu arvutis - tule ja vaata :) Tegelikult proovin vältida teiste eest otsustamist, kas nende järeltulev põlv peaks Internetis kõigile näha olema. Mia pildi panin suure kõhklemise peale sellise, kus ta seljaga vaataja poole.

    VastaKustuta