laupäev, 6. juuni 2009

Paleokastritsa (kohalike jaoks Palaiokastritsa - paljud nimed erinevad veidi rahvusvahelist kirjapildist)



Väikese saare kohta on Korfu hämmastavalt mitmekesine, võib leida nii liiva, kui väikeste ümmarguste kivikeste, suurte kaljude või liivakivimoodustistega randu. Ja tee ääres nägime isegi paekarjääri, ausõna! Läksime rahumeeli sisse ja tegime pilti, pärast lugesime sissepääsu juures silti, et territooriumil on kurjad koerad, kes hammustavad. Väljapääsu ees oligi tegelikult kuut rotveileriga, kes uniselt meie tuleku peale ühe silma lahti tegi ja siis uuesti magama jäi (siesta aeg oli). Ei taha teada mis meist aga siis saanud oleks kui oleksime õhtul jahedas tulnud.

Üks ilusamate vaadetega ja sinisema merega piirkondi on Paleokastritsa, kuhu sõites pidi pidevalt peatusi tegema vaate imetlemiseks. Muidugi on ta seetõttu ka turiste täis :)



Paleokastritsas tegime küll tüüpilisi turistiasju. Käisime Angelokastro kindluses või õigemini selle ukse taga, sest meie kohaloleku ajaks oli see juba kinni. Üldse on Korful muuseumid jms avatud 8.30-15.00, peale seda algab püha siesta ja keegi ei liiguta. Heal juhul tehakse uuesti õhtul lahti aga arheoloogiamuuseumis jäi meil näiteks seetõttu käimata, et ukse taha jõudsime 15.30.
Tüüpilise turistitegevuse hulka kuulus ka paadisõit koopaid vaatama, mis maksis 10 euri ja oli päris lõbus. koopaid oleks võinud muidugi veel rohkem olla (ahnus...teadagi) aga oli tore.



Paleokastritsa klooster

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar