neljapäev, 16. märts 2023

Esimesed 2023

 Sel aastal ei ole midagi uut ega märkimisväärset kevadekuulutajate osas... ainult kuupäevad varieeruvad veidi. Aga statistika huvides panen siiski 2023. aasta stardinimekirja üles, hiljem on huvitav aastaid võrrelda.

1. Talvise lumekupu sort `Schwefelglanz` - alustas õitsemist 2. märtsil, õitses mõnda aega suurte lumehangede all edasi ja jätkab nüüd rõõmsalt sealt, kus pooleli jäi.









`Schwefelglanz` on pisem kui teised lumekupud, samuti varasem. Mulle meeldib ta pastelne kollane toon. Küll on aga tegu väga nobeda külvajaga, peenrast on ta juba vehkat teinud ja hakkab muru sees varsti silladele konkurentsi pakkuma. Õnneks pole mul selle vastu midagi. Pigem paneb muigama olukord, kus aednik ühte osa aiast liigivaesemaks rohib või mürgitab, kutsudes seda uhkelt muruks ja siis teise aianurka meeleheitlikult seemnesegude abil lilleniitu üritab tekitada. Kas sillad ja võililled polegi siis lilled? Nii et las see muru olla koos siniste sillade ja põgenevate lumekuppudega


2. talvine lumekupp - 15. märts


3. täidisõieline lumikelluke  - 16. märts


Valmistujaid on teisigi, õiepungi paistab siit ja sealt, oleks vaid ilusaid ilmasid. 

Suur rõõm on lahtisulavate hangede alt näha, et projekt "Pähh-ma-teen-siis-ise-endale-taimesildid-kui-ükski-muu-variant-ei-tööta!" on ennast igati õigustanud. Keraamilised taimesildid on ilusad, sulanduvad kenasti kiviktaimlasse ja talv pole neilt aiamarkeriga kirjutatud teksti kustutanud. Peab siis sel hooajal jätkama sest neid plastist s....nikerdisi, mis juba karmima pilgu peale kildudeks purunevad, on väljavahetamiseks piisavalt.











3 kommentaari:

  1. Milline suurepärane sildiidee keraamikaga tegelajale. Selle sinu silkaja lumelupu värvi olen algusest peale igatsevalt imetlenud. Pista paar kaugemat mulle potti kui aega leiad.

    VastaKustuta
  2. Nunnud on need esimesed! Kõige armsamad alati! Ehk on nüüd kevad käes ja kõik need järgmised aina avanevad!

    VastaKustuta