reede, 18. märts 2022

Jääaja taandumine

 Jääaeg taandub aeglaselt kuid järjekindlalt, mõni hommik on veel päris härmas.


Peale lumekuppude leidub nüüd juba ka teisi õisi. Lumikellukesed olid sel aastal hilisemad kui tavaliselt  - hanged on tuisuilmadega sattunud tavapäratutesse kohtadesse ja mitmed lumikellukesekohad ikka veel lume all. Esimene juhuslik lumikelluke hakkas õitsema hoopis keset muruplatsi 12. märtsil.


Istutasin  mõned lumekupud `Guinea Gold` õunapuu alla muru sisse, kust tavaliselt kõige varem lumi sulama hakkab aga ilm mängis vingerpussi ning sel aastal laius seal pikka aega suur lumeväli, mis alles nüüd taandumise märke näitab.


Täidisõielised lumikellukesed olid samuti pikalt lume alla mattunud ja alustasid 15. märtsil


Igal aastal varajane armeenia sügislill `Tivi`piilus juba ammu jää alt aga avas õied 17. märtsil.


Võrkiiristest on samuti mõned varajasemad kui teised, kõige esimene õitseja on juba aastaid sort `Down to Earth`. Õievärv on tal ka huvitav, kui ei tea, mida otsid, ei paista musta mulla taustal pruunikad õied silmagi. Ka pildile püüda on neid raske.











Iga kevad on täis värskust, elevust ja uut lootust, minu lemmikaeg on algamas.



3 kommentaari:

  1. Äge võrkiiris. Meil pole härmatist ammu olnud aga tuisuvaalud on sel aastal tõesti täitsa kummalistes kohtades. Mul on enamus varjupeenrast juba ammu lumeta aga varakevadised sibulikud alles hakkavad tasapisi lume alt pääsema

    VastaKustuta
  2. Oi, Su aias juba lausa õitepidu. Ilus ja südantsoojendav.

    VastaKustuta