pühapäev, 28. detsember 2014

Akud täis!

Jõuluaeg möödus kiiresti nagu igal aastal. Siginat ja saginat, kraamimist, kokkamist ja päkapikutamist jagus viimase hetkeni enne päris jõulu.

Kuigi päkapikk ka usinalt savi mätsis, läks põhiaur siiski väikese Linda kingituse peale. Nimelt olid Linda "tited"  - kaltsunukud nimega Mia ja Mari-Liis täiesti paljad. Jõulueelsel ajal kadus siis ema paar korda nädalas kodust naabermajja Märta ja tema õmblusmasina juurde titeriideid õmblema. Linda isal ei jäänud muud üle kui pead vangutada - millele küll kallist aega kulutatakse! Ilmselgelt ei saagi ju üks isa sellest aru saada kui oluline on ühele väikesele tüdrukule see, et "tittedel" korralik garderoob oleks.


Eile õhtul kui ma pesu triikisin, võttis Linda ka oma tittede pesu triikimise käsile. Selga ta nukkudele riideid iseseisvalt ei saanud aga emal oli triikimisega kiire, nii joosti ikka mõne kleidi või püksipaariga isa juurde tittede riietamise abi küsima. Isa kohmitses natuke aega tittedega ja porises siis: "Õmble jah neid nukuriideid, nüüd on kahe tite asemel neli majas!"

Aga ega teised päkapikud siis kehvemad polnud. No vaadake seda ilu, mis päkapikk mulle endale sussi sisse poetas:

Ma olin sel aastal ilmselgelt hea laps sest lisaks sellele õrnale ja valgele iludusele, tõi päkapikk mulle ka värvilise muinasjututeki. Ma armastan vanaemaruute! Päkapikul ei jäänud enam mahti enne kingi üleandmist seda viimistleda aga see on juba käkitegu

Lisaks leidus kingikotis veel kuhjaga eksootilist kraami Indoneesiast nagu näiteks batikatehnikas imeilusat kullakarvalist riiet ja kurikuulsat maailma kallimat Kopi Luwaki kohvi, mis teatavasti oma võrratud maitseomadused läbi ühe kassisarnase loomakese seedekulgla liikudes saab. Põnevust kui palju!

Nendesse jõuludesse mahtus kõike täpselt parasjagu, tegutsemist ja rahulikku mõtisklemist, vaikset kodusolekut ja ringivaatamist, toredat seltskonda ja vaguramaid hetki.

Ka kuulus Rakvere jõulukuusk sai vaadatud, küll päevavalges ja tuledeta aga vahva siiski. Pärdile oli keegi hea hing villase salli kaela sidunud, et ta lumesajus ei külmetaks.

Aga kauneid lumiseid paiku sai mujalgi imetlemas käidud


Ja loomulikult oli meil kõigil ülimalt hea meel näha emasid-isasid, vendi-õdesid koos nende peredega, vanaemasid-vanaisasid, Linda ja Kaisa vanaonu ja vanavanaema loomulikult ka. See just ongi jõulude ajal kõige toredam, et kõik leiavad aega ja tahtmist koos olla.

Nüüd jääb vaid üle vana aasta teele saata ja vaadata mis uus endaga kaasa toob...


8 kommentaari:

  1. Loomulikult peavad nukkudel riided seljas olema ja ka muidu riidevalik. Mida mehed ka sellisest asjast teavad. :P

    VastaKustuta
  2. Vägev päkapikk on Sul käinud aga eks Sa oled seda väärt ka :) ja jõulurõõmu-jõulurahu on teie pere päevadest kaugele ka läbi selle kirjatüki tunda. Ilusat aastavahetust teie koju :)

    VastaKustuta
  3. Mäletan, väga palju sai nukuriideid ömmeldud nii oma preilide tittedele kui lasteaeda. Linda on ka juba päris preili ja kas tema uhke kleit on ka emme ômmeldud?

    VastaKustuta
  4. Oh ei, minu õmblemisoskustest piisab vaevu nukuriiete jaoks, sedagi Märta abiga :)

    VastaKustuta
  5. Nii vahva on vaadata neid laste pilte! Linda juba oskab poseerida, pisikene on kohati veel päris pannkooginägu, kuid seda armsam :) Mäletan, kui mu lapsed olid väikesed ja meid külastas kahe poja ema.Tema külaskäiku jäi meenutama tohutu nukuriiete garderoob mu tütrele, sest oma sõnul oli ta elu aeg igatsenud tütart just seetõttu, et oleks põhjust nukuriideid õmmelda. Pojad olid muidu igati tublid tal.

    VastaKustuta
  6. Nii toredad jõulud! Kogu selle sagimise sees olete veel põnevatesse paikadesse jõudnud! Lahedad pildid! Mönusat aastavahetust!

    VastaKustuta
  7. Toredad jõulud ja olete palju jõudnud!

    VastaKustuta
  8. Nukkude kleidid on vahvad, aga mulle jäi ka silma Linda uhke peokleit. Väga stiilne :)

    VastaKustuta