teisipäev, 18. veebruar 2014

Kevad aias

Oot-oot, mis kuu meil siin oligi?

Lumeroos:

Tulpide pärast hakkab mul kerge mure tekkima - kõigil on ninad lootusrikkalt maast väljas - aga kalendri järgi on aega korralikuks külmaks veel küll.

Aga isegi floksid on otsustanud kasvama hakata. No on alles totud.

Vähe sellest, et taimed on lolliks läinud, endal hakkab ka see vana tuttav sõrmede kihelemine pihta, mitu korda juba seemnepakke edasi-tagasi lapatud, õnneks tegudeni pole veel jõudnud. Vara on.

Ka isu igasuguse rohelise järele kasvab, minu poolest võiks pigem tulpide asemel naat niimoodi maa seest välja trügida, teeks ühe hea piruka. Niikaua tuleb aga väljamaise kraamiga leppida. Avastasin enda jaoks keerulise roa nimega Guacamole, mida teha on aga imelihtne.

Vaja läheb:

küpset avokaadot
sidrunimahla
küüslauku
maitse järgi soola ja musta pipart
veidi peeneks hakitud tomatit  ja sibulat

 Avokaado lasin saumikseriga pudruks, ühe küüslauguküüne pressisin ka hulka ja segasin ülejäänud kraami sisse. Kogused panin maitse järgi aga soovi korral leiab kindlasti retsepti ka. Pärast määrisin näkileivale. Imehea sai -  kausitäis kadus õhtu jooksul otsekui imeväel. Üllataval kombel maitses väga ka meesperele, kes tavaliselt igasugu rohelisest kraamist mööda püüab hiilida.

2 kommentaari:

  1. Näib väga kevadine küll! Loodetavasti ei ole nüüd kõik lume alla mattunud nagu mõnelpool Lõuna-Eestis.

    Gaucamole'sse lisaks veel sortsu külmpressitud oliivõli, muudab kreemisemaks!

    VastaKustuta
  2. Kui avokaado pooleks lõigata ja poolesse tõsta marineeritud purgitigusid (need neljakandilised purgid), otsa veel sortsuke sidrunit, siis on pidulik ja maitsev toit valmis. Krõbesaia peab kindlasti kõrvale pakkuma.:)

    VastaKustuta