kolmapäev, 7. oktoober 2015

Suvi on läbi!

Üleeile ootasin kannatlikult daalia kõrval, et sellel unelev admiral oma toimetused ära toimetaks ja ma saaks daaliad üles kaevata. Selleks oli ka viimane aeg nagu välja tuleb.

Juba teist päeva järjest tõsist öökülma. Tohutu aiatööde nimekiri kahanes kohe hulga lühemaks ja meel muutus rahulikumaks. Oli ka juba aeg.


Päeval soojendab päike aia nii üles, et saab kenasti toimetada ja seda on ka vaja sest töid on veel küllaga - tulbisibulate mahapanemine on pooleli, gladioolid üles võtmata, koristustöid jagub samuti veel igale poole.

Tasapisi hakkab tekkima igatsus ka talviste hobide järele. Keraamikaring on juba pea kuu aega koos käinud aga kuna laupäeval on Linda ja Kaisa isa kodus ning võimalus rahus aias tööd teha, siis pole ma veel kordagi käsi saviseks tegema jõudnud. Käisin nädala sees ühel hilisõhtul ja glasuurisin ühe kevadel tehtud kausi.

Tuli isu peale küll. Varsti!

12 kommentaari:

  1. See on positiivne, et tööde nimekiri kahanes ja süda rahunes :) See härmane vaade on ilus.
    Sinu keraamika meeldib mulle ikka kohe väga :) Kuidas sa need joonistused tegid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Taimed korjasin käsitöömaja eest ja vajutasin savisse aga liblikad tegin paberitööde jaoks mõeldud silikoontemplitega.

      Kustuta
  2. Jah, see on õigus, et tubased tööd ja hobitamised tekitavad juba tükimat aega isu.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nojah aga enne ei saa rahulikult neile pühenduda sest aega on liiga vähe, et mitme hobi vahel jagada. Tuleb valik teha.

      Kustuta
  3. Isutab jah toa järele aga mul läheb veel kindlasti oktoobri lõpuni :) aga õhtud on juba pikad ja ükspäev avastasin, et kuidagi tühjad ka, mingi näputöö on puudu :) Sinu keraamika on sedavõrd nunnu, et Sa peaks küll väikese tootmise püsti panema ja vähemalt aalujaid piisava kogusega varustama :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu õhtud on küll väga lühikesed, kui pimedaks läheb siis tuppa, lapsed kasida-sööta ja magama panna ja siis oled ise nii laip, et ei jõua käsitöö peale mõeldagi. Isegi ajakirja ei viitsi lugeda, eriti kuna kella 4-5 ajal teeb Kaisa igal öösel äratuse. Üks hobi korraga, rohkem lihtsalt ei jõua. Nii et ootame lund, siis saab taas keraamikat teha. Ja mõni asi võib ka lihtsalt toredaks ajaviiteks jääda. Sõpradele olen oma asjakesi ikka suure heameelega kinkinud või kunstivahetanud. Ega mul neid endal kodus väga palju polegi.

      Kustuta
  4. Meie saime mõlemad ööd külma vaid riivamisi, aga seegi muutis aeda. Me saame ehk nädala lõpuks enamvähem aia talvekorda, siis võib rahumeeli muule keskenduda.
    Aga Rahmeldajal on õigus, Su keraamika vajab tõepoolest lendutõusmist :) Vähemalt Aalujatele.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Keraamikale lendutõusmine küll hästi ei mõju, kui siis ainult taldrikutele :P

      Kustuta
  5. Mina tahaks lihtsalt natuke aega puhata...aiast, autoga sõitmisest ja kõigest muust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oskus õigel ajal aeg maha võtta on vägagi oluline!

      Kustuta
  6. Hei!
    You have had frost! It's beautiful pctures, but I don't want frost. The last pictures of the bowl, is fantastic. Anne

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Yes we have had several frosts for now and also Aurora borealis one night. It was really beutiful!

      Kustuta