reede, 25. september 2015

See mõnus ootusärevus...

...kevadel esimeste õite ilmudes, jõuluhommikul ärgates või siis sügisel ühte teatud pakki kätte saades. 


See pakk on alati olnud tase omaette - nii väljast kui seestpoolt. Iga kord tunnen end seda avades nagu laps jõululaupäeval kuuse all kingipakke nähes.

Seda, mida pakk endas sisaldab, näeb tõelises ilus alles järgmisel kevadel. Eks sibullilled ise aita ka sellele salapära ja ootusärevuse tekkimisele kaasa. Õitsevad imeliselt ja ühel hetkel on enamus neist kadunud, et järgmisel kevadel taas oma tulekuga üllatust ja rõõmu tuua.

Siin on mõned tegelased eelmise sügise pakist, keda sel aastal oma aias pildistasin:


Crocus leonidii 'Munavöödik'


Juno graeberiana ‘Yellow Fall'

Lilium pensylvanicum 

Aga üldiselt puudub mul igasugune tunne aiahooaja lõppemise kohta. Ja kuidas ta saabki tekkida kui väljas on soojad päikesepaistelised ilmad ja aed näeb välja selline:

Õitsevad nii roosid, kellukad, mailased kui päevaliilia. Samal ajal muidugi ka siilkübarad, heleenium ja krüsanteemid. Tõeline vananaistesuvi.


19 kommentaari:

  1. Kuidas need noored ütlevadki?...Vabšee suvi Sul seal! Ja mis nime see viimane kaunitar kannab?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Blogger kiusab täna, nöökis mind kirjasuurusega ja viimasele pildile ei lase üldse allkirja panna - aga kirjutan siis siia, et pildil on kääbusleviisia - Lewisia pygmaea.

      Kustuta
  2. Oo, jaa :D See pakk või kott või kuidas kellelgi jõuab on tõesti elamus omaette. Mina sain oma varanduse juba Juurikal kätte ja mahagi pandud. Ei suuda mina loobuda neist sibulatest, ikka selle kevade pärast :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja miks neist peakski loobuma :) Põnevad ja toredad kõik

      Kustuta
  3. Jaa, sibulad.:) Käin minagi sügiseti taimepoes järelnoppimist tegemas. Siis kui paki sibulaid ühe euroga kätte saab. Tänavugi ostsin kollase ja violetse ida-hüatsindi, Tulipa tubergreni ja Tulipa turcmenica. Turkmeeni tulp oli minu jaoks eelmisel kevadel täielik ohhoo! elamus. Lihtne ja väga kaunis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on kahjuks kõik taimepoed nii kaugel, et järelnoppimist teha ei saa. Mulle tohutult meeldivad kõik need madalad looduslikud tulbiliigid aga kahjuks on neid suhteliselt vähe saada, Aiamaailmas midagi on aga tahaks ju rohkem!

      Kustuta
  4. Oi, põnev! Ja aias on sul tõesti lopsakus. Mõnus aeg. See kääbusleviisia on ka nii armas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ta on minu arust suvi otsa õitsenud, võibolla paar nädalat pidas vahet

      Kustuta
  5. Nuvot, ma muudkui vaatan teie suvepilte, aga kui pilgu aknast välja pööran ja kaselehtedest ühtlaselt kollakas-pruuni maapinda näen, siis on midagi justkui valesti. Eile võtsin siis kätte ja riisusin ülemised 2 terrassi lehtedest puhtaks - tuligi suvi tagasi :) Vähemalt selleks nädalavahetuseks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aias ei pane veel kollaseid puulehti tähele aga metsas seenel käies läks küll esialgu silme eest kirjuks, maapind oli lehtedest nii kollane, et seened ei paistnud välja.

      Kustuta
  6. Või selline see karbike siis on. Mulle tuli ka just teade, et minu karbike longus ebahüatsintidega on minu poole teel, esmakordselt siis sai seda kvaliteeti tellitud. :)

    Ja tore lopsakus Sul seal septembri lõpu kohta. Ilmad on meie lillepeenraid sel sügisel tõesti soosinud, pole olnud torme, mis kõik puruks peksab.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See nagu polekski september veel kuigi tegelikult on ta kohe läbi :)

      Kustuta
  7. Meil on ka täielik suvi, ja täna peab jälle niitma hakkama, muidu varsti ei saa aias enam liikuda :). Sibullillede järelnoppimiseks õnneks pole aega olnud, aga Bulbi.nl -st saabunud 560 armeenia kobarhüatsinti ootab mahatoppimist

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi küll Sul on siis alles järgmisel kevadel ilu oodata :)

      Kustuta
  8. Suvi kestab siingi, öökülmi pole ju veel olnud.
    Tuttavad pakendid, põnevad ja kvaliteetsed. Meie saime enda omad samuti Juurika ajal

    VastaKustuta
  9. Minu sügisene sibulaeelarve läks kõik ÜHELE sibulale. Kui kõik hästi läheb, siis kevadel saan tulemust näidata.
    Vananaiste suvi on mõnus, isegi noorematele meestele! :P

    VastaKustuta