teisipäev, 22. september 2015

Koera saba

...on ka nüüd ületatud. Ehk viimane selleaastane aiaprojekt sai valmis. Proovin eksperimendi mõttes, et kui tüütu see kruusapeenra hooldus siis nüüd olema hakkab. Ilus on küll.

Taimedeks põhiliselt männid ja kõrred aga muud mujalt ülejäänud mudru ka. Tundub kindlasti liiga tihe aga männid kasvavad ju aeglaselt ja vahepeal võiks ka midagi vaadata olla.

Pärast vaatasin ise ka, et sai vist liiale mindud aga õnneks saab mände alati pügada. Pildil püramiidja kasvukujuga mustad männid `Zimmer`, valgekooreline mänd "Pirin nr 1`ja mägimänd `Varella`.

`Varella`-ga puukoolist koju jõudes ootas ees halb üllatus, tal praktiliselt polnudki narmasjuuri, mingi könt ainult all. Loodetavasti ta siiski toibub.

Kui nüüd enne suurt sügist ühe korrastustiiru olemasolevale ka peale jõuaks teha, siis võiks rahuliku südamega hooaja lõppenuks kuulutada.


18 kommentaari:

  1. Kas on üleni kruus või ainult multšitud kruusaga? Igal juhul väga kena näeb välja.:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Multš ikka, ehk on minu aias üllatav aga kruusa kogus oli väga piiratud. Viimanegi kui tiba läks peenrasse ära. Järgmisel aastal peab uut otsima hakkama :)

      Kustuta
  2. See "saba" on Sul väga hästi välja kukkunud :)
    Männid nii väga aeglaselt ei kasvagi, aga mulle tundub, et neil on seal ruumi päris kenasti ja tara ääres ongi nad paremad kui lilled. Kui kitsaks jääb, leiad viimastele mujal koha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda minagi mõtlesin, et algul annavad püsikud ilmet juurde ja pärast saab nad alati mändide vahelt ära võtta.

      Kustuta
  3. Ilus saba Su koeral :D mina tegelesin tänase päeva ka kruusa peenrasse panekuga aga ma ei tea veel, kas ma ise ka sellega rahule jään, mida kokku keeran :D

    VastaKustuta
  4. mm, nii tubli! Mõnusalt karvane see saba Sul. Kohe inspireerib endagi sabasid lõpetama- või noh koera peaks vist ikka enne ületama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No Sa ju ikka päris palju jõudnud, mul sellised pisikesed sutsakad ainult. Aga aia üldmuljele on juurde andnud küll.

      Kustuta
  5. No näed, kui ei mahu, siis kuidagi ikka mahub:). Ilus tulemus!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mahuks küll kui hea mõte olemas oleks, enamasti jääb selle taha.

      Kustuta
  6. Ma pean ka ikka homme kruusakratiks minema ja oma kivila saba ületama. Olemasoleva korrastamist olen pisut nöödaminnes teinud, aga puud-põõsad on kõik puha istutamata. no ja varjupeenrapussakas kriibib hinge ja...aga vaja ikka kalendrisse vaadata ja otsi kokku tõmbama hakata.
    Minu jaoks pole ses ilusas peenras midagi liiga tihedalt (tule vaata minu omi, ha-ha) aga 'Varellale' hoian pöialt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hea kui on koht, kuhu kruusakratiks minna. Väidetavalt ei ole sel aastal enne oktoobri keskpaika põhjust kalendrisse vaadata. Aga elame-näeme. Ma tahaks nüüd veidi korrastustöid ka teha ja sibulikud on ka veel maha panemata.

      Kustuta
  7. Edu selle kruusamultšiga, alevis on ehk kergem, aga mina kavatsen pea kõikjal likvideerima hakata. Pilti ei saa siia panna, aga käisin paar päeva tagasi tiigi ääres ja pidin tunnistama, et kuu aega rohimata kruusamultšis siberi iirised enam ohakate vahelt välja ei paistnud. Rohimiseks pole paraku aega

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ma ise olen ka kahtleval seisukohal aga ikka omal nahal tuleb järgi proovida, siis tean ka sõna võtta.

      Kustuta
  8. Ohh lahe, ja ma ise unistan suisa kruusa aiast! Nagu muidugi paljudest muudest asjadest! :P Kindlasti kuulan huviga tulevikus peenra arengust ja käitumisest.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu jaoks on üleni kruusaaed liigne raamidesse surumine aga teiste juures imetlen küll. Ilusad on! Aga kuidas nad neid korras hoiavad, sellest ma veel aru ei saa.

      Kustuta
  9. Vastused
    1. Eksole! Koera sabast rääkides, siis kes seda ikka kergitab kui ise seda ei tee :D

      Kustuta