reede, 21. november 2014

Lumi! See esimene...

Juba hommikust saadik on selline helge tunne, veidi mõtisklema kutsuv ja pühalik. Süüdi on selles taevast alla liuglevad valged helbed, mis keskpäevaks juba päris korraliku vaiba aiale on laotanud. Kui ma kevadel ootan pikisilmi lume sulamist,et esimesi ninasid otsima saaks hakata, siis tunnistan ausalt üles, et sama palju ootan sügisel, millal lumi maha tuleb.

Värviline sügis on ilus, samamoodi ka härmatisepitsid taimedel aga see lõputu pimedus, mis Eestimaa novembriga lahutamatult kaasneb, ei istu mulle sugugi. Lumega on kõik korraga puhas ja värske ja valge. Nagu uus algus. Ma ei tea kuidas teiega on, aga esimese lumega õue minnes, ei raatsigi alguses igale poole astuda ja oma jälgi jätta. Imetlen esialgu niisama, küll siis jõuab ka toimetama hakata.

Tõenäoliselt ei anta meile seda rõõmu kauaks ja pimeduse võidukäik jätkub veel mõnda aega. Aga täna ta oli. Ja kui väikest Lindat peab viimasel ajal aina rohkem veenma, et õues on ka vaja käia, siis lumega on hoopis probleem, kuidas laps pärast tuppa saada.

Nii kostis täna aias palju kilkeid ja naeru ja hüüdeid "Jookse emme!" ja "Emme kelgutab veel mind!" "Emme kelgutab veel mind!" Küll on ikka hea, kui kelgumägi oma aias võtta.


7 kommentaari:

  1. ei raatsi minagi kohe esimesele värskele lumele astuda ja esimene lumi teeb ikka kuidagi lapsemeelselt rõõmsaks ja see ongi tore :) peaks vist endale ka kelgu ostma, mägi alla võssa ju täitsa olemas ja Linda rõõm kandub lausa minuni välja :)

    VastaKustuta
  2. Mul hoolitsevad penid kohe selle eest, et ilus valge lumepind segamini keerata :). Kui ma FB-s Su lumepilte nägin, siis just mõtlesin, et Su lastel on nii vahva, mõnus kelgukallak kohe koduõuel.

    VastaKustuta
  3. Meil ei sadanud kahjuks peale jäävihma midagi.
    Ka mina ei raatsi esimesele lumele, eriti kui ta säärane kohev ja kuivapoolne on, kunagi mingeid jälgi teha, see valge puhas vaip on nii ilus.

    Küll oli täna Su lapsukesel lõbu laialt, ise tahaks samamoodi lustida kui lund näeks:)

    VastaKustuta
  4. Oh mis rôômu ja lusti Lindal nüüd on! Ja mis armas kôrrelisepuhmas pildil!

    VastaKustuta
  5. Istusin vist eile terve päeva ja vahtisin unelevalt aknast välja, mõeldes täpselt samu mõtteid, mis Sinagi! Esimene lumi lummab alati!

    VastaKustuta
  6. Kui ma eile varahommikul tööle läksin,e i sadanud veel midagi ja täna tulles oli suurem osa juba märg löga ja seegi usinate ATV-poiste poolt ära lükatud või laste poolt segi trambitud. Et ainult pisut tööajast aknast linnatänavale vaadates ma sellest esimesest lumest rõõmu saingi. :( Seekord siis sedasi.

    VastaKustuta
  7. Oo kui kaunis lumekõrreline ja kui õnnelik kelgutaja.
    No tore on, et meil lõunaosariikides see kõik alles ees.

    VastaKustuta