teisipäev, 7. aprill 2015

Möödunud pühadest, minisünnipäevast ja ühest kevadisest serenaadist.

Kevadpühad möödusid ikkagi sõna "brr" tähe all, ehk siis õue väga ei kippunud. Tegime Lindaga ühe väikese tiiru aias ja noppisime muru seest kõiksugu taimelehti, mida munade värvimisel kasutada.

Värvisime Lindaga kahekesi, Linda tegi riidelapi peale sibulakoortest pesa ja pani kaunistuseks taimelehti ja paberist välja lõigatud kujundeid munale. Lisaks riputas peoga riisiteri ja lusikaotsaga karrit ja kurkumit ja hibiskuse teed. Igal aastal oleme mõned munad ka mustikatega teinud aga sel aastal on sügavkülm nii tihedalt Kaisa püreekarpe täis, et mustikaid ei leidnudki. Hoopis mustsõstrad jäid näppu aga nagu näha saab ka nendega edukalt värvida.

Tulemus on siin, minu arvates said väga vahvad!

Laupäeval pidas Kaisa ka järjekordset minisünnipäeva. Külas käis Kaisa ristiema. Tänu sellele oli toas kohati kevadisem kui väljas.


Sünnipäevalaps on väga tegusaks muutunud, käputab ühest toast teise kui välk ning näeb mingil salapärasel kombel kohe ära kui midagi põnevat on käeulatuses ripakile jäetud. Püstiseismise käigus on tulnud ka esimesed vastikumad kukkumised, eile näiteks vastu suurema õe mänguasjakasti. Lapsevanematel olgu silmad kuklas ja reaktsioon kiire.


Eile aga oli üle tüki aja mõnus päikesepaisteline ilm, võtsin aiakühvli ja tegin igakevadise silladega võitlemise ringi peenardes. Päris kevade alguses on hea tahtmise korral võimalik need sügavale maapõue sattunud sibulad kätte saada, hiljem proovides jääb enamasti pihku vaid õievars, sibul aga elab maa sees rõõmsalt edasi. Sillamuru mulle meeldib aga sillad istutusaladel on liig mis liig.

Tööd tehes avastasin aga korraga, et meie linnumajakesse on elanikud saabunud. Kuldnokahärra piilus alguses ettevaatlikult pesaavast aga otsustas siis, et ma ei kujuta endast suurt ohtu. Või siis oli härral kevad nii südames, et mullas sonkijad ei seganud - igal juhul asuti  peagi kaasale imekaunist serenaadi laulma.

Oli see alles laul - kohati meenutas ööbiku laksutamist, kohati konnade pulmamängu tiigis - vilistati ja kudrutati ja laksutati ja kuristati. Mina olin igal juhul täielikult võlutud, kuldnokakaasast rääkimata.

Täna on aga jälle "brr"!

8 kommentaari:

  1. Mina ka võlutud :) Kaisale küll kuidagi vastu panna ei saa :)

    VastaKustuta
  2. Munategu on igati õnnestunud, Kaisa on juba peaaegu suur kaunitar ja mina ootan ikka veel oma Albertit (loe isane kuldnokk ) :D

    VastaKustuta
  3. Munad on tæielik kunstiteos, Kaisal juba päris krutskine pilk ja ei ole veel saabunud ei Aadu, Albert ega ükski muu kuldnokk

    VastaKustuta
  4. Munad on ilusad ja sillamuru ka. Mul nad miskipärast istutusaladese väga ei kipu.

    VastaKustuta
  5. Sünnipäevatibul on nii muhe ilme :)
    Linda munad on väga ilusad. Lastele on seda loovust vist kapaga jagatud.
    Aga terve aprill on suur brrrrrrr, see üks päev ei loe tuhkagi

    VastaKustuta
  6. Väga kirevad ja kihvtid munad on välja tulunud! Nagu Rembrandi maalid!

    VastaKustuta
  7. Toredad munad, mulle sellised kirju-mirjud meeldivad :). Ise panin koorte vahele, vastu munakoort, sammalt ja lumkellukese õisi... jäid ka väga vahvad, kuid pildid jäid tegemata. Väikese piiga ilmelt võib juba jah krutskeid välja lugeda, aga selleks see lapsepõlv ju ongi ;).

    VastaKustuta
  8. Ilusad munad.:) Meie tänaval ka juba lauldakse. Hommikul tööle minnes on terve kevadine laulukoor.

    VastaKustuta