pühapäev, 21. juuli 2013

Pildikesi juulikuisest botaanikaaiast

Tegelikult läksime me Tallinna ju hoopis sünnipäevalast õnnitlema, merepäevi vaatama ja minu katkist fotokat parandusse näitama.

 Aga kui kõik plaanitu tehtud ning ka ühes Eesti top 50 kuuluvas söögikohas söömas käidud (söök oli väga hea aga portsjonid imepisikesed - nii et ju ta siis ikka kvaliteetrestoran oli), jäi üle täpselt tunnike aega. Ma ei andnud ülejäänud seltskonnale vist väga võimalustki vastu vaielda. Igal juhul seal me jälle olime. Botaanikaaias nimelt.

Liiliad alles alustasid õitsemist aga imetlemist oli juba küllaga:





"Marlene"

"Snegurotška"

Roosid olid täies ilus ja pakkusid kauneid vaateid nii lähivaates kui kaugemalt. Oma kaaslased, kes erilise aiahuviga silma paistnud pole, tüütasin ma pika ringkäiguga vist küll põhjalikult ära. Aga viisakate inimestena olid nad minuga kannatlikud ning veetsid leidlikult aega, otsides botaanikaaia rosaariumi kõige vanemat ehk siis kõige varasema aretusaastaga roosi. Lõpuks ka leidsid muljetavaldava vanadaami. Kas keegi tahab pakkuda, mis roosiga tegu?

Vaateid rosaariumile:


Pink Grootendorst (Grootendorst 1923)

Rhapsody in Blue (Cowlishaw 1999)

Flammentanz (1955) ja väsimatult ümber roosipõõsa lippav Linda (2012)

Terve aja kui me botaanikaaias jalutasime, hüppas teletornist alla langevarjureid. Lõpuks pudenes neid terve trobikond korraga. 

Ja siin on mu reisikaaslaste otsingu tulemus - varaseim aretusaasta botaanikaia roosidel, kui usinatel otsijatel just midagi kahe silma vahele ei jäänud.


3 kommentaari:

  1. Meid sa igal juhul ei tüüdanud. Väga ilus jalutuskäik oli :)

    VastaKustuta
  2. Vahva jalutuskäik ja pildirida. Liiliad pole mind kunagi eriti köitnud, kuid piltidelt ja botaanikaaias on neid ikka tore vaadata. Tore leid on roos 'Pink Grootendorst', näib ja mõjub väga nelgilikult!

    VastaKustuta
  3. Mulle jälle tundub, et mind vist hakkavad liiliad köitma :) No mitte et ma neid nüüd massiliselt endale aeda tooma hakkaks - selleks on mu maalapike liiga pisike aga huvitavad ja kaunid on nad küll.

    VastaKustuta