pühapäev, 15. mai 2016

Kui inimene plaane teeb...

..siis jumalad tavaliselt naeravad. Nii ka seekord. Reede õhtul pakkisin asju kindlas teadmises, et laupäeval ootab ees Rahmeldaja aia (ja tema enda loomulikult) külastamine ja Järvselja taimevalikuga tutvumine, veidi hiljem kallite-kallite sõprade sünnipäevapidu. Pühapäevane päev oleks toonud lisaks Tartu Botaanikaiale tutvumise Lõunalohu, Saunamäe ja teiste põnevate paikadega - teadagi kus.

Aga võta näpust! Kui olin laste riided ära pakkinud ja enda omadega lõpusirgel, helises telefon. Tuulerõuged lõunaosariikides! Mõtlesin veidi veel minekule sest tuulerõuged on ju ometi haigus, mis tuleks lapseeas läbi põdeda aga samas olen ma liiga pehmo, et seda tõbe lastele kusagilt toomas käia nagu osad mammad kuuldavasti teevad. Aga mis siis kui haigus kulgeb raskelt? Kuidas ma ennast tunnen kui tean, et olen oma lapsed ise sellesse olukorda pannud? Jääb ära. Küll nad oma täpid ise lasteaiast kätte saavad.

Olin vist päris tujust ära moega sest järgmisena pakuti mulle välja Pärnu taimelaada külastus. Vähemalt ei pidanud asju lahti pakkima hakkama. Sõitsime ööseks Linda ja Kaisa vanaema juurde ja sealt hommikul edasi Pärnu poole.

Taimelaadal ei olnud mul sel aastal mingeid ostuplaane, läksin niisama piiluma. Kuna seal kauplevad suures osas lätlased-leedukad on kasvõi taimenimede ja kirjelduste lugemine naljakas. Jalutad ringi ja pugistad endamisi naeru suure kollase sildi ees "Õitsev sõnajalg!" juures pilt inkarvilleast.

Aga eks eesti müüjaid oli ikka ka! Ajasin paar sõna juttu Helga taimeaia ja Maie aia toredate perenaistega. Ja ei pääsenud ma sugugi päris tühjade kätega koju tulema nagu arvata võiski.


Kuna Pärnus sadas korralikku padukat, sai peale laadakülastust tükk aega ennast Kalamajakas soendatud, enne kui kodutee võis alata.



Koduaias polnud loomulikult peale väikese sabina midagi sadanud. Tüüpiline! Õhtul istutasin otsmikulambi valgel tomateid kasvuhoonesse. Maikuu, mis teha!

Öösel saabus õnneks siiski ka veidi suurem sadu. Taimed olid ennast hommikuks tänu sellele lausa silmnähtavalt kosutanud. Hommikune pilk aiale oli rõõmustav. Sirgunud oli loomulikult ka `muru`, mis minu aias on kõike muud kui uusasumite ökoloogiline kõrb.





Esiplaanil meelespea "muru" , taga kevad-nabaseemnik `Starry eyes`.

 Kõrvikpriimulaid on mul ainult üks. Katsusin tegelikult nende suhtes ka taimelaadal silmad lahti hoida aga ei jäänud midagi erilist silma. Nime ma oma kõrvikul ka ei tea.


Käes on tulbiaeg. Enamus mu aia tulpidest on nimetud, saadud rohevahetuse või õigemini sibulavahetuse teel. Ilusad sellest hoolimata!








































`Dream Touch`

Tulipa clusiana `Peppermint Stick`


Tulpidest õitsevad alles pooled. Põhjapoolse peenra asukatel läheb veel aega ja hea ongi - õieilu jätkub nii kauemaks.

15 kommentaari:

  1. Ohhh, mul on seda "Starry Eyes" vaja! :D nii udunummi!
    Sellest on muidugi kahju, et Sa lõunasse ei saanud, aga 5+ Su kaasale, et kohe lohutusvariandi välja pakkus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. On jah nummi tegelane, paljuneb muidugi aeglasemalt kui liik aga eks vaatame, äkki saab jupi kätte. Lohutusvariant kulus ära jah, muidu oleks päris nutune seis olnud.

      Kustuta
  2. Ja ma ei teadnudki sellest plaanist midagi..
    Tulbid on ülunummid! vaieldamatud lemmikud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega me väga ringi sõita plaaninud, isegi sai sünnipäevale sõidule palju plaane juurde poogitud. Aga noh, mis sest enam...

      Kustuta
  3. Kqahju, väga kahju, et nii head plaanid nurja läksid aga otsus oli õige, iga asi omal ajal, ka täpid. Ega nimi lille tee, ilusad on nad ka nimetuna. Minu T. clusianad on kuidagi väga armetud aga ehk veel kosuvad ajapikku. Muru on Sul tõeliselt ilus :)

    VastaKustuta
  4. Ohh, mul on ka seda Starry Eyes nüüd vaja :D

    VastaKustuta
  5. Kahju küll, et Sa lõunamaale ei jõudnud, aga otsus oli õige.
    Imelik, et me kõik läheme laatadele ilma ostusoovideta, aga tagasi tulles on autod täis, justkui aiad oleksid neist tühjad:D. Ilusad oled saanud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nojah, ma ei suutnud karukelladele ometi ei öelda

      Kustuta
  6. Hhhhh, ohkan :) mul oli ka vaim nii valmis ja mõned karukella tited ka, aga noh Pärnu laat on ju ka lahe käik.
    Ootame aga külla :)

    VastaKustuta
  7. Kui mul see Starry Eyes müügis oli, siis polnud seda kellelgi vaja :), nüüd on ammu otsas ja juurde ei too. Aga tulbid minu poolest võivadki nimetud olla. Peaasi, et neid vähe pole.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oli küll kellelgi vaja - ma Sinu käest ostsin! :D

      Kustuta
    2. Muide on olemas ka valge, Kloostrimetsa puukool on pakkunud.

      Kustuta
  8. Ma ootan Linda pilti oma tulbiga! ;)

    VastaKustuta