kolmapäev, 9. aprill 2014

Mida teha katkise kausiga?

Plaanis oli teha üks kalakauss tuttavale kalasõbrale sünnipäevaks. Ilmselt tunneb ta ennast seda kaussi nähes ära kah ja mõistab loodetavasti miks sünnipäevakink temani heal juhul aprilli- või maikuus jõuab.

Nii et saatusel olid seekord oma plaanid ja ahjust tuli kauss välja sellisena:

Kalu ärge vaadake - nad vaesekesed on lihtsalt liiga kaua Läänemere saastunud vetes elanud ja seepärast veidi küürakad. Häirivaks elemendiks on ikkagi see suur pragu vasakus servas. Ainuke asi, mida mina oskaksin katkise kausiga teha on ta üleni kildudeks lüüa ja segu abil mosaiigiks meisterdada. Häda selles, et mosaiiki pole ka nagu kusagile panna :) Nii et kõik head mõtted on teretulnud! Kui vaadata aia riisumisega samaaegselt toimunud arheoloogiliste kaevamiste tulemust on ajalooline tava olnud loomulikult katkised nõud õunapuu või sõstrapõõsa alla maasse kaevata aga eirakem seekord tavasid, ehk tuleb targem mõte.

Täna sain viimase lillepeenra talvesodist puhtaks, riisumine on veel pooleli. Aed sumises päikesepaistel kui üksainus suur mesitaru ja vahtra otsas kutsus keegi ennastunustavalt tulevast kaasat, nii et kõrvad kippusid lukku jääma. Kutse oli nii tungiv ja läbilõikav, et jäime naabrimehega mõlemad aia ääres puu all ringi vaatama, kes see hõikab. Läks mõni aeg, enne kui niivõrd valju hääle omaniku - talvel nii vaikse puukoristaja, puuladvas tuvastasime. Loodetavasti kuulis ta kutset ka see, kellele see tegelikult määratud oli.

Peale vihma ärkasid ka minu krookused, sordilt tavalised aga sellest hoolimata selle kevade esimesed, oodatud ja ainulaadsed.


11 kommentaari:

  1. krookused pole kunagi sordilt tavalised vaid sordilt erilised ja tõesti alati oodatud :) kausist on kahju aga mõtteid ka pole, veel :/

    VastaKustuta
  2. Peale seda kui ma pean oma põhilist lillepeenart mutiga jagama, siis kaevan ma igasugu sodi maasse. Põhiliselt paetükke, millega ümbritsen väärtuslikumad taimed, et ta nende alt käiku läbi ei uuristaks. Ka kahhelkivikilde olen parema puudumisel kasutanud. Väga ilus vaagen, kahju...

    VastaKustuta
  3. Vaagen on super, äkki oleks andnud enne purustamist see katkine osa ära lõigata ja servad lihvida? Oleks omapärase aluse saanud. A mosaiik sobiks ehk kuumaaluseks. Kui kilde oleks rohkem, võiks teha huvitava laua, vaata Mirjami blogi, tal on vanemates postitustes vist 2 vana lauda uueks tehtud.

    VastaKustuta
  4. Head ideed ei ole, aga kas sa glasuurid eelpõletamata esemed?

    Kadakas logimata

    VastaKustuta
  5. Muhedik - lõigata oleks saanud enne ahju minekut, pärast vast enam mitte. Kahjuks ilmus pragu nähtavale peale ahjus käimist. Laua tegemisele olen isegi mõelnud, võibolla kunagi võtan ette. Olen selliseid kilde varem ka oma aiaasjade juurde ühte kasti kogunud - no et ehk läheb taris! Ei möödunud see Hiiumaal sündimine minust tagajärgedeta, ei möödunud....

    Kadakas - Varem glasuurisin eelpõletamata asju, kui käsitöömajas ainult ARS-i glasuure kasutati. Kui meile ARS-i glasuuridest loengut käidi pidamas, siis nad ütlesid, et ise teevad ka kõik eelpõletamata. Aga kuna nüüd on mitut sorti glasuure ja osa neist tahavad eelpõletust, siis lähevad kõik asjad ka eelpõletusse. Nii et see vaagen käis kaks korda ahjus.

    VastaKustuta
  6. Kollased krookused on minu jaoks need kõige krookusemad. Lapsepõlve aias olid just need ainsatena ja see kollane laik meelitas mind samavõrd kui mesilasi. Nii ma seal peenraserval istusin ja imetlesin ikka krookusi ja toimekaid mesilasi nendel.

    VastaKustuta
  7. Mulle see parveke meeldib. Mõtlesin nii ja naa, aga täiskasvanu pragmaatiline hoiak segab. Ainus, mida suutsin välja mõelda - küsi lastelt vanuses 4-8 , neil on kindlasti rohkem ideid, kui meil :)

    VastaKustuta
  8. Ilus kauss! Aga kui teda kasutada mingi purskkaevukese juures - panna sinna sisse purskav vesi läbi prao alumisse kaussi/tiigikesse jooksma...Saaks kalad ujuda ka. ;)
    Ja kollased on ka minu kõige lemmikumad krookused.

    VastaKustuta
  9. Krookused meil alles küünepikkused. Ma loodsin, et saan isa ja kaasa sünnipäevaks kenad õied aga vot, kus hoiab jahedat ei lase midagi veel maast välja...

    VastaKustuta
  10. Sinu krookuse pilti vaadates hing saab korraliku annuse turgutust :)

    VastaKustuta
  11. On jah nagu väikesed päikesed teised - säravad ka pilves ilmaga kuigi õienuppe sel juhul lahti ei tee.

    VastaKustuta