teisipäev, 29. aprill 2014

Kolme päikselise päeva pikkune postitus

Kolm päeva on möödunud tõsise sünnipäevatamise tähe all. Ausalt öeldes ei mäletagi, millal oma surelikkuse tähistamine viimati nii tore oli...

 Ilm oli kõigil kolmel päeval imeline - kui enamasti võib minu sünnipäeval vabalt veel aiast mõne lumelaigu leida ja üldjuhul ei jää muud üle kui sünnipäev tubastes tingimustes pidada, siis sel aastal ei raatsinud kuidagi siseruumis püsida.

Esimene sünnipäev, õigel laupäevasel päeval, oli töine. Kasutasin alatult külalisi ära tasuta tööjõuna ehk siis toimusid sünnipäevatalgud kooondnimega Teeme (Triinu eest) kõik töö ära! Külalised olid targu lähemast suguseltsist valitud - ehk nad väga pikka viha ei pea.

Kohale tulnud külalised jagati töökateks rühmadeks ja saidki laisa perenaise eest aknad pestud, aeda kogunenud kivipudi likvideeritud, maja sissekäigutee korrastatud ja ka üks peenar laiendatud ning paekividest servaga varustatud.

Enne ja pärast pildid siin:

Kuna kõige mehisem, jalgteed ehitav brigaad, hakkas kohe saabudes usinalt pihta, jäi enne pilt tegemata. Siin on pilt eelmise aasta maist.

Töö ei olnud niisama lihtne kiviladumine - iga kivi sai osavate meeste poolt hoolega oma kohta paigutatud:

Ja valmis ta saigi. Minu arvates väga uhke! Praegu küll veidi liivane, et kivide vahed täis saaksid vajuda aga tulemuse näeb ära:

Uue peenra algusloost ma olen juba kirjutanud, selles postituses. Enne pilt on märtsi lõpust:

Usinad abilised tööhoos:

Ja valmis ta saigi! Mõnele kivikatimlasse sobivale liigile on tee jälle lahti :)

Suur tänu kõigile abilistele! Vot sellist sünnipäevakinki juba igal aastal ei näe! Tööle järgnes ühine söömaaeg värskes õhus, sooja aprillilõpu päikese käes.  Tänutäheks said tublid abistajad endale autori pühendusega Linda-raamatu. Siin poseerib Linda koos oma raamatu, kaua küllaoodatud vanaemade ja Linda-raamatu autori, armsa ristiema Kristaga. Aitäh kõigile veelkord!

Teine sünnipäev algas järgmisel hommikul kui mind taimepotsikute juurest äkki autosse kamandati ja algas sõit pealinna poole. Sünnipäevalapsele näidati Maarjamäe lossi ja Türisalu panka ning viidi lõpuks sööma Laulasmaa spa restorani Wicca. Jällegi ühes Eesti top 50-sse kuuluvas restoranis käidud. Ja kiita ning soovitada võib neid küll. Hästi nagu ei raatsinudki söömisega oma taldrikul olevat kunstiteost rikkuda.

Väike Linda võttis järgmisel hommikul meenutades toreda päeva kokku nii:

"Linda kartis lõvi! Emme vaatas palju-palju pilte, Linda tegi tipa-tapa! Palju-palju vett! Linda viskas kivi vette sulpsti! Linda sõi kooki, kiiga-kaaga tegi ka!"

Kes otsad kokku oskas panna, see pani, ehk on järgmised pildid abiks:

Ja kolmas sünnipäev möödus täna õhtupoolikul koos toredate kolleegide, linnulaulu, ohtra nalja ja naeruga.

Selleks aastaks vast kõik. Aga et kogu seda rõõmu headest inimestest mu ümber veidigi edasi anda ja premeerida vapraid, kes pika postituse lõpuni jõudsid lugeda, siis väike kingitus ka blogilugejatele. Nimelt loosib väike Linda oma sünnipäeval, 5. mail, kõigi soovijate vahel välja varakevadistes toonides kaltsuvaiba ja (suhkru?)toosi.

 

Mõlemad on ise nikerdatud, kohati niisugused-naasugused aga selline see käsitöö juba minu võimete puhul on....

Loosimises osalemiseks ei pea midagi muud tegema kui kirjutama siiasamasse postituse alla kommentaariks, kes  loosimises osaleda soovija on ja kuidas ta seda blogi lugema sattus.

Kingituse transpordi olen ma ilmselt võimeline korraldama Eesti siseselt, nii et kallid blogilugejad, kes te statistika järgi Poolast, Norrast, Hiinast ja mujalt väljamaalt mu blogi millegipärast loete, kahjuks peate võidu korral kaltsuvaibale Eestisse järele sõitma :)

8 kommentaari:

  1. tõeliselt tore sünnipäev tõeliselt toredate kingitustega :) ja ise nikerdatud kingid on superilusad

    VastaKustuta
  2. Esiti, hilinenud õnnesoovid sünnipäevaks! Aga eks nad ikka rohkem õnne too, kui varased! :P

    Mina seda ei mäleta, kuidas ma esimest korda siia blogisse sattusin. See oli ikka ammu-ammu. Aga seda mäletan küll, et paar korda ajaloos olen ma selle aadressi meie ühiselt Hiiumaatuttavalt üle küsinud. :D

    Palju palju õnne sünnipäevaks veekord ja muuks ka! ;-)

    VastaKustuta
  3. Väga asjalik sünnipäevatamine, sellisel moel kannataks iisegi kolm päeva tähistada. Linda on väga vahva tirts!
    Isetehtu kaunis, loomulikult. Vaip on lummav oma loodusliku värvivaliku poolesr. Oled väga ettevõtlik, jõudu Sulle!

    VastaKustuta
  4. Mulle meeldivad ülekõige sellised toredad ja mitmekesised sünnipäevad.
    Mõlemad käsitööesemed on imeilusad, mina osaleks küll loosimises. Sinu toreda blogi leidmise eest olen otsatult tänulik Kadakale.

    VastaKustuta
  5. Palju- palju õnne taqantjärele sünnipäevalastele! Ma sain nii aru, et neid on rohkem kui üks. Ja minu vanaema ütles alati, et mida hiljem õnnitlused pärale jõuavad, seda suurem on õnn ja pikem eluiga:)
    Sellist sünnipäevakinki ihaldaksin mina ka, aga kahjuks detsembrilumes ma midagi säärast korraldada ei saa :( Tublid teod ja ilusad tulemused. Rahulolu pikaks ajaks.

    Sinu blogi leidsin ilmselt teiste blogide kaudu, vaatan ikka, kuhu on aiainimesi juurde tulnud. Aga võibolla Sa hoopis kommenteerisid ise mu mingit postitust.

    Isetehtu on ilus. Kui ma liiga suure ahnepäitsuna ei paista, siis osaleksin selle kauni suhkrutoosi loosimisel

    VastaKustuta
  6. Vägevad sünnipäeva talgud!! :D Kaltsuvaibast ja suhkrutoosist ei hooli, küll aga paluksin enda tarbeks kõrvale panna ühe Linda raamatu, kuivõimalikoleks.
    Siin väärtustame eesti keelset kirjandust kolmekordselt.
    Mu arust ülikooli ajal oli blogimisest juttu, et olmas ja siis sai juba tiba kiigatud siia.
    Nüüd , kui endal ka siin blogi, on nagu rohkem põikeid ja see, et emakeelt hoida, igat kasulik samas väike kommenteerimine-suhtlemine.
    Häid suhteid ju tasub hoida ! ;)

    VastaKustuta
  7. Palju õnne sünnipäevaks!
    Sattusin su blogi lugema, kui Korful käisime ja jäingi.
    Väga mõnus pere olete ja tore on lugeda. Jõudu teie tegemistele.
    Ninnu alias ok

    VastaKustuta
  8. palju õnne Lindale - täna on see tähtis päev! Rõõmsat järgmist eluaastat kevadetüdrukutele!

    VastaKustuta