pühapäev, 16. juuni 2013

Ebausust ja esimestest sammudest

Kaks juhtumit:

"Linda on ikka tubli ja terve tüdruk olnud,"  kiitis perearst äsja aastaseks saanud tütarlast.
Järgmisel päeval jäi Linda haigeks, palavik oli mitu päeva kõrge ja nina on vaesekesel siiamaani nohune.

"Täna läks meil küll terve päev väga hästi,"  rõõmustas Jürgen pärast tegusat päeva Jägala linnamäele jõudes. Silmapilk hiljem tõstis äikese-eelne tuuleiil õhku suure sinise piletimüügitelgi, mis rullis ennast üle meie veehoidlasse. Linda, kelle ema jõudis kiiresti enda kõhu alla varju lükata, pääses ehmatusega, ema ise sai kribitud käe ja mudased püksipõlved, Jürgen aga lausa korraliku sinika silma alla.

Iga kord kirun ennast, et pole veel piisavalt Läänemaal kohanenud, et naabritädi Krista õpetussõnad meelde tuleksid sellistel puhkudel kõva häälega kolm korda kiitjale ebaõnne neutraliseerimiseks "Laku perset!" korrata. Vana hea Läänemaa komme!

Aga kena ja toimekas pühapäev lõppes suurele ehmatusele vaatamata toredalt, nimelt jooksis linnamäel ringi terve kari vahvaid pisikesi ja õnnelikke paljasjalgseid tüdrukuid ja poisse. Lindale meeldisid teised lapsed nii väga, et esimest korda lasti ema ja isa näpuotsast lahti ja astuti julgelt need esimesed iseseisvad sammud. Harjutatud oli ju juba käekõrval omajagu ja nii tatsaski laps varsti juba täitsa üksi platsi peal ringi. Jälle üks verstapost läbitud.






4 kommentaari:

  1. Ükskord ma Sulle seal laugel Läänemaal vastu jalutan ja midagi ilusat soovin. Ja et see "L.. p..t!" sis ka tuleks!!!

    VastaKustuta
  2. Jajah, mul oli pidevalt, kui lapsed väikesed, et niikui ema helistas ja küsis, kas oleme terved, nii nad haigeks jäid. Lõpuks ta enam ei küsinudki.
    Me siin Linnamäe külje all ega ema Kesk-Eestis ju ei teadnud seda ütlust.

    Kahju, et enne Sind ei teadnud (Kadakas alles eile tutvustas) - olin oma väiksemate lastega ju ka sel Linnamäe üritusel.

    VastaKustuta
  3. No näed, siis on ju võimalik, et tänu Sinu lastele väike Linda esimesed iseseisvad sammud tegigi :) Muudkui vaatas teisi lapsi, tahtis neile järgi minna ja hakkaski kõndima. Ise oli veel kõige rohkem üllatunud.

    VastaKustuta