pühapäev, 25. september 2016

Sügisene sibulanäitus

Panin täna tulbisibulad maha aga mitte nendest ei taha ma näitust teha. Tulpidele kohta otsides püüdsid mu pilku hoopis teised sibulad, mägisibulad nimelt! Küll mulle meeldib kuidas nad enne talve mõnusalt tihedaks keraks tõmbuvad.

Haarasin toast fotoka ja tegin ühe ringi, enamus sai pildile.




















Pole vist aias teist taime, mis oma välimust hooaja vältel nii muudaks. Kammisin arvuti läbi aga maikuus olen mägisibulaid kahjuks vähe pildistanud. ja kui olen siis ikka paari lemmikut. Nüüd on siis vähemalt sügisesed fotod olemas.

Mõned näited suutsin siiski leida. Vasakpoolne on maikuine ja paremal septembrikuine foto. Kohati tekib kahtlus, kas ikka on üks ja seesama taim.

`Boromir`


`Othello`


`Kiara`

`Happy`


Viimasel fotol mägisibula värv märkimisväärselt muutunud pole, küll aga paistab sellelt imehästi sibulate sügisene "kerratõmbumine". `Mecki`

Ma olen kuulnud laatadel mõne mägisibulamüüja väljapanekut uurides möödujate lausekatkeid: "Ah mul juba on üks mägisibul!" või "Nad on kõik ühesugused!"  Loodetavasti on nendelt piltidelt näha, et ega ikka ei ole küll. 

Kui neid põnevaid tegelasi lähemalt vaatama kummarduda, on suur tõenäosus, et nakatud lootusetult mägisibulatesse. Ja enam ei paranegi.



9 kommentaari:

  1. Mägisibulad on mulle alati meeldinud aga õnneks pole ma veel tugevalt nakatunud, vaatamata heade inimeste püüdlustele. Ükskõikseks ei jäta nad ometi ja meenubki, et sügisene portreering on tegemata :) Ilusad sibulikud sul :D

    VastaKustuta
  2. Mägisibulad on võrratud. Osad neist muudavad värvi isegi 3-4 korda aastas.

    VastaKustuta
  3. Mina õnneks nendesse nakatunud ei ole, pole tingimusi. Aiavaasides, mida ma kasta ei viitsi, mõned sordinimedeta tegelased on.

    VastaKustuta
  4. Väga hea postitus - tõesti hästi on näha erinevus kevadistel ja sügiseste piltidel! Mul pole ka praegu sobivat kohta nii et tõsine nakatumine tuleb edasi lükata ;) kuid tore on vähemalt tutvuda nende armsate tegelastega!

    VastaKustuta
  5. Kaunis kollaaz. Armsad on nad tõesti. Loodan, et kunagi keegi ka mulle siia kolib. Hetkel ainult mõtetes. Rõõmustan koos sinuga sinu sibulike üle. :) Kaunist sügist ka!

    VastaKustuta
  6. Armsad paksukesed :) Kui aias on veidikegi kive, peavad ka sibulikud olema.

    VastaKustuta
  7. Hei!
    They are so beautiful, and you have so many. They can grow with nothing else but love. We have them with only 2 mm with sand.
    God kveld! Anne

    VastaKustuta
  8. Toredakesed!
    Need värvimängud on tõeliselt köitvad, läbi aasta. Praegusest hetkest talve tulekuks muutub veel palju!

    VastaKustuta
  9. Jah, neis on värvi ja vormi ning iseloomu, saavad hakkama nii erinevates tingimustes. Mõned savi peal kasvanud sibulikud on ka lahedad, aga kõikse ilusamad on ikka lahja peal ja päikese käes. Rõõmu mugulased :)

    VastaKustuta