esmaspäev, 21. märts 2016

Saabus kevad...

...koos jätkuvalt külmade (aga päikesepaisteliste) ilmade  ja minu jaoks äärmiselt vastiku radikuliidihooga kaelas. Panin küll ennast rabamatkaks väga soojalt, võiks öelda, et isegi südatalviselt riidesse aga lagedal rabal lõõtsuv tuul tahtis kohati jalad alt viia. Tulemus ei lasknud ennast kaua oodata.


Aga ilus oli rabas küll. Need bonsaimännid telepordiks kuidagi kohe oma aeda kasvama.

Kodus hakkab peenardelt lumi vaikselt sulama. Kevadised roheninad ei malda oodata - on teised ennast lume all stardivalmis seadnud ja nii kui tekk pealt kaob, hüppavad välja kui salajase vedruga.


Tulevad nii, et maa praguneb:



Usute või mitte aga eile oli see juuno veel lumevaiba all


Eriti ebamaised kevadised toonid:

Mõni kurvem vaatepilt on ka. Sempervivum `Rosty`.


Keraamikaringis tegin seekord pisividinaid. Mõne teesõela kaunistuse näiteks:


ja muid kulinaid


Sain tänu ühele sõbrale esimest korda ka portselansavi proovida. Väga naljakas asi, nagu plastiliini ja polümeersavi segu. Meenutab nätsu ja on suhteliselt raskesti töödeldav. Aga ilus. Oi, kui ilus!



Terve pinu on savividinaid glasuurimata ka :) Kahele asjale tõmbasin nalja pärast glasuuri asemel pintsliloputusvett peale, tulemus on ka omamoodi vahva.


Aga nüüd peab külvama hakkama - aeg on sealmaal!


24 kommentaari:

  1. Kiiret paranemist! Portselansavi tundub küll põnev, sooviks ka sellega mängida. Ilusad asjad!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Portselansavi tasub proovida kindlasti, täiesti omamoodi asi. Samas ahju läheb koos tavalise kõrgkuumuspõletusega, ei mingit erikohtlemist

      Kustuta
  2. Parane ruttu, kevadel ei või haige olla.
    Sul on seal juba peaaegu suvi, meil aga kõikjal veel paks lumi.
    Männid ja portselansavi on väga ilusad

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Külm on ikka aga lumi on hakanud sulama. Ja seal, kus sulab, on kohe ka taimed väljas.

      Kustuta
  3. Tahaks ka selles elus ikka korra rabas ära käia. Laps käis klassiga ühel aastal ja esimene asi, mis ta kiitis, et missugune imeline rabaõhk seal oli! Nuusutaks me siis igapäevaselt mingit heitgaase täis linnaõhku ... Mul tekkis, niisiis, kohe huvi seda rabaõhku seal hingama minna.

    Savijänku ja - liblikas on mu lemmikud, nunnukad. Ja loodetavasti saab Su kael ruttu abi ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pole viga - tuled suvel külla, vean Su kohe rappa :D

      Kustuta
  4. Ruttu, ruttu terveks ! Kevadel tõesti ei tohi enam põdeda, Muhedikul õigus. Rabad on kõige ilusamad paigad vist üldse, oh kui saaks jälle pikemalt kui 50 m korraga kõndima, paneks padinal rappa :) Aga sinu savimängud on LIHTSALT NIIIII ILUSAD. Ma olen absoluutne ja andunud fänn :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kus nüüd alles ütles, mul hakkavad kõrvad häämeelest liikuma kohe :) Aga kevad ongi selline salakaval aeg kui igasugused külmetused kerged tulema.

      Kustuta
  5. Ah et savikoda töötab täie auruga. Iga päeva jaoks uued uhked kõrvarõngad! Tuleb meelde, et polegi ammu rabas käinud. Sinu kael aga kähku terveks!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Savikoda töötab muidugi, varsti ju kevad käes ja kus Sa siis enam savitad.

      Kustuta
  6. You have almost winter too. I long for warmer days.
    Lovely earrings. Anne

    VastaKustuta
  7. Hea õnne korral on neist kahest elus lehekesest võimalik kasvatada uued taimed. Torka nad otsapidi sõmerasse liivamulda ja pane jahedamale aknalauale. Võivad juurduda ja kasvatada väiksed uued taimed.

    VastaKustuta
  8. Parane ruttu ja nende rabamatkadega tasub teinekord ilma valida tõesti. Seal on ju kilomeetrite kaupa lagedat igas suunas, tuul nagu mere peal.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aeg ei olnud kahjuks minu valida, tunniplaanis oli tunnid just sel päeval ette nähtud. Ja kohapeal polnud häda midagi, alles hiljem kodus sain aru, et asi kisub jamaks.

      Kustuta
  9. Kevad on kahtlematult kohal, ainult see juurdumine võtab veidi aega. Eileõhtune ilmaennustus pani küll naeratama - Pühapäevaks kuni pluss 10!:)

    VastaKustuta
  10. Parane ruttu, sellised tuuled on märkamatult kahju tegema osavad. Mina ka ootan pühapäeva, talvest on täiesti kõriauguni.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nüüd võiks tõesti juba kevad tulla, aeg on sealmaal!

      Kustuta
  11. Loodetavasti jah oled paranenud. Nii vahvad tegemised sul ja aitäh raba ilu jagamise eest. Tõesti need bonsaid on võrratud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Veidi kangekaelne olen veel aga parem on! Bonsaid on tõesti üks ilusam kui teine!

      Kustuta
  12. Rabamändide ilu, nad teevad tuhandeid lookeid ja on üks vähestest puudest, mida mulle meeldib joonistada. Sirged mastimännid on ka ilusad, eriti päikeses. Kewad tuleb suurte sammudega :)

    Mul ka vahel kisub kaela kangeks, siis otsisn selja peal koha üles ja panen pipraplaastri peale, kui kangus vabaks lastud, saab kohe kergem. ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen ka pipraplaastri usku. Ladusin oma valutavad kohad neid täis ja täna on juba parem :D

      Kustuta