neljapäev, 10. märts 2016

Küll lippab...

Kuidagi ei jõua postitama, aeg lippab mööda nagu segane. Ehk olen tõesti natuke liiga palju käsile võtnud nagu mulle kodused ütlevad. Aga samas, loobuda millegist ka hästi ei raatsi.

 Ja nii vihungi laste kõrvalt keraamikat teha, lugemata aiaraamatute virn on peaaegu sama kõrge kui veebruari alguses ja uut salakudumist alustasin Isetegija lehel ka. Esimene vihje on valmis:


Katsetasin veidi keraamika kaunistamiseks templite tegemist:


Ja proovisin esimest korda tehnikat nimega sgraffito, kus glasuuritud esemele terava asjaga muster sisse kraabitakse.








Vaikselt täiendan kodust serviisi



Eks nende talviste käsitöödega peabki praegu kiirustama sest kaugel see kevad enam. Kuna sotsiaalmeedias liiguvad juba mõnda aega pildid lumikellukestest, käisime lastega ka oma aias lootusrikkalt neid esimesi kevadekuulutajaid otsimas. Mida aga polnud, seda polnud. Lund aias jagub, peenrad on kõik alles teki all. Lõpuks taipasin eile õunapuu alt lund käega veidi eemale lükata. Ja seal nad olidki - õitsesid lume all. Linda istus pärast veel tükk aega üksi õunapuu all ja tegi iga natukese aja tagant lumikellukestele pai.











Kuna pean järgmisel nädalal õpilastega loodusrajale minema, käisin rabas eelluuret tegemas. Kokku tuli 9 kilomeetrine matk ja parklasse jõudsin tagasi peale päikese loojumist kui esimene tähtki juba taevas säras. Küll oli mõnus retk, mets lõhnas nii kevadiselt ja raba peal kasvasid "bonsaid" - üks kaunim kui teine.









Väikesel Kaisal on uus lemmiksõna "Ise! ise!", mida usinalt kasutatakse. Ise pannakse püksid jalga - või vähemalt üritatakse. Hommikul on äärmiselt oluline, et ema voodit tehes kogemata lina voodikasti ära ei paneks sest see on Kaisa töö (ise!). Ja muidugi söömine toimub ka nüüd ise. Köök on küll pärast üleni pudrune aga väike "Ise" on rahul ja õnnelik.






14 kommentaari:

  1. Sa jõuad tõesti palju luua laste kõrvalt - head energiavarud käsikäes aja planeerimise oskusega, ma pakun. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ise ma tunnen ennast küll nagu kana takus kogu aeg, heast planeerimisest on asi kaugel. Pigem on ülioluline, et teine lapsevanem peres hobitegevust toetaks ja võtaks aeg-ajalt lapsed enda kantseldada. Kasutangi siinkohal juhust, et kallist abikaasat tänada!

      Kustuta
  2. Kahe väikelapsega kodus olemine on juba rohkem kui täiskohaga töö :) ja sa jõuad veel selle kõrvalt palju. Aga eks vaheldus ongi see, mis aitab silmad säramas hoida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just! Vaheldus ja vaikus ja omaette nokitsemine annavad jõudu kõvasti juurde.

      Kustuta
  3. Nii armas foto asjalikust lapsukesest. Mis sest, et pudrune. Peaasi ongi see ise olemine. Seda me ju oma lastelt ootamegi, et nad ise hakkama saaksid.
    Sa oled isegi palju jõudnud, ole sellega rahul. Prioriteedid on hetkel ju teised, mis mõned aastad tagasi või siis ka edasi :)
    Raba on praegu ilus, tahaks ka

    VastaKustuta
    Vastused
    1. On jah väga ilus ja lõhnab nii kevadiselt. Kui saaks seda lõhna pudelisse villida.

      Kustuta
  4. Oh, raba...tahaks minagi :) See Ise on nii tore eg ju, saab aga kiita ja kasida :P ja see, mida sa oma kätega teed võtab õhkama ja ohkama, See on kõik niiiiiiiiiiiiiiiii ilus. Oled lihtsalt uskumatult tubli inime :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega Sa ise ka kehvem pole! Teeme aga diile ja vahetame käsitööd edasi :D

      Kustuta
  5. Nii toredad tegemised. Oled nii loominguline. Ja muidugi raba, oh, jõuaks ka kunagi. Ise-Kaisa on muidugi imearmas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eestimaal rabasid ja metsa küll, ei pea üldse kaugele minema. Ja peale tunnikest metsas läheb töö hoopis paremini.

      Kustuta
  6. Need väikeste lastega kodus oldud aastad on elukangas hindamatud. Olgu peale et kiire ja uneaega napib ja vahel tundub et keerled nagu orav rattas. Aga pole viga, kui tööle lähed, läheb veel hullemaks. Kuid küllap sina juba seda lippavat aega jagada suudad nii et rõõmusära päevadest otsa ei saa.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hirmuta jah, sina ka! Niigi kardan seda sügisest tööleminekut ja rõõmusära hoidmine lippavas ajas saab keeruline olema.

      Kustuta