neljapäev, 12. november 2015

Hilinenud postitus novembri saabumise kohta

      Ei näita see aasta kuidagi rahunemise märke, kuigi ammu oleks aeg koopas käppa imeda. Aias ma enam midagi suurt sahmerdanud pole. Vahel riisun vaid ajaviiteks lehti, kui väike Kaisa õue peale lahti lastud.

      Seda tööd ei lasta kaua rahus teha - peagi tulebki söösta mõnda saxifragat või sempervivumi pisikeste toimekate näppude vahelt päästma. Ja kui päästad, siis seda hullemaks asi läheb. "Oo, kui tore mäng!" mõtleb väike Kaisa. "Piisab mul ainult natuke seda naljakat rohelist tuusti katkuda, kui ema rõõmust kilkama hakkab ja mind sülle võtab! Korrata! Korrata!"

   Aga ka aed ise on veidi segaduses. Lehti riisudes leidsin novembrikuise leherüü alt hoopis kevadisi ilmutisi. Karukell õitseb juba pikemat aega.

Pulsatilla vulgaris 'Pinwheel Dark Red Shades'

Aga lehti riisudes leidsin õisi ka vanemast kiviktaimlast, kus elavad suuremad laiutajad.

Phlox douglasii `Crackerjack`

Lumeroosi juures oleks ka nagu midagi teistmoodi:

Helleborus orientalis `Double Ellen White Spotted`

Võilill! Selle hooaja viimane!

Rööprähklemine ei sobi mulle. Mulle meeldib kui ma saan rahulikult omaette millegi kallal nokitseda, ilma katkestusteta. Mulle meeldib kui mingi töö saab valmis. Ja jääb mõneks ajaks valmis!

Praegu ei saa ma endale seda lubada. Ja tegelikult mulle meeldib see teistmoodi elu. See on lõbus ja mitmekülgne ja armas täis pisikesi rõõme, palju armastust ja kallistusi, vahele jonni ja jorisemist ka, et toredad hetked paremini esile tuleks.

Aga laupäeva hommikud on minu! Neid ma ei loovuta! Siis võtan ma oma indoneesiast pärit hirmkireva märsi ja jalutan käsitöömajja. Seal ootab aurav kohv koos lõbuslõõpiva toreda ja armsa seltskonnaga. Seejuures valmib mõni plätserdus kah aga see pole peamine. 


15 kommentaari:

  1. Taimed on segaduses, hilised ja varased annavad üksteisele varsti kätt.
    Rahulik elu on mõnus, aga vahepealne segadus värskendav :)
    Ja need kaunid linnud pole mingid plätserdused, ma oleksin nende kaunite asjade asemel väga solvunud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lindudel pole mingit põhjust solvumiseks, see plätserdus ei olnud üldse pahasti mõeldud. Kui just kedraga tööd ei tee, siis tulebki savi plätsida ja mätsida, et sellest midagi uut sünniks ja see on ikka uskumatult teraapilise toimega tegevus :)

      Kustuta
  2. Selliste soojade sügistega kipuvad hostad teinekord ninasid välja pistma. Siis tuleb küll mullata. Ma ei ole enda peenardes mitu nädalat uurimas käinud. Priimula igatahes õitseb, aga neil ongi nii, et kui tuleb tahtmine, siis õitsevad kasvõi juulis või detsembris.:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hostasid ma polegi taibanud kontrollida - teen seda.

      Kustuta
  3. Jah, igasuguseid imelikke õitsemisi esineb meilgi. Kaisa tibu on tõesti toreda mängu leiutanud, lõbus mõlemal :D Aga see, mida Sa savist välja võlud on võrratu, kohe läheb mõte sellele, et kas mingit diili ei kannataks välja mõõta :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Midagi kindlasti kannatab, läbirääkimiste küsimus. Aga Sinu maalikunst on meie seinal elavaks reklaamiks, nii et varsti Sa ei jõua neid diile ära teha ;)

      Kustuta
  4. Huvitavad õite-uudised! Ega see segadus tegelikult ilmselt taimedele enditele head tee, aga mõne õrna õie nägemine hallis novembripäevas on kindlasti aedniku südant soojendav.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma selle lumeroosi õitsemist olen juba kaks kevadet oodanud ja nüüd ta teeb siis sellise tüki...

      Kustuta
  5. Mis plätserdustest Sa räägid, ilusaid asju ei tohi nii nimetada, urjuh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Naljakas, minu arvates ei ole plätserdus üldse kole sõna, iseloomustab minu savitööd päris hästi - selline natuke kiiksuga ja naljakas ja omamoodi kõverik :D

      Kustuta
  6. Sa ikka oskad savitegelastele ilmet anda. :) Aeda pole mina aga jõudnudki enam, aednik minus on vist juba talveunne jäänud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina ka ei ole, kuigi külvid tuleks ette valmistada ja ehk veel nipet-näpet nokitseda. Aga hoog on pealt läinud jah.

      Kustuta
  7. November ise hilines ka, mis seal ikka :)
    Pulsatilla on nii ilus. Punase tooniga mul pole, aga võiks...

    Mõnusaid laupäeva hommikuid! Sinu savitööd on omanäolised ja ilusad!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma arvasin, et Sul on kõik pulsatillad juba olemas :) Nad on ühed minu suured lemmikud. Laupäeviti on alati nii palju ettevõtmisi, et ikka juhtub, et mõni savitamine jääb vahele. Aga siis ma mossitan kohe tükk aega tagantjärele :)

      Kustuta
  8. Hei!
    Still the garden is so big.... It's lovely with colours in november. Anne

    VastaKustuta