esmaspäev, 24. august 2015

Ootel

       Loen siin aiapostitusi aga endal polegi nagu midagi kirja panna. Kõik on vaikselt ootel, nii mina ise kui aed ka. Midagi huvitavat eriti ei õitse ja kõik kõrbeb. Ainult pool suve virelenud `Gloria Dei` proovib teistele järele jõuda.

     Põhiliselt ootamegi me vihma sest seda pole ikka tõesti nädalaid sadanud. Seetõttu ootavad istutamist ka kõik need kastitäied taimi, mis nii kokkutulekult kui aiareisidelt toodud.

     Vahepeal ootasin ma teateid oma fotoka seisukorra kohta aga nüüdseks on selgunud, et peale 15-aastast usinat teenistust on tema pildid nüüd lõplikult pildistatud. Käisin linnas uue järel. Naerdi siin, et ostsin olemasolevate velgede jaoks uue auto aga umbes nii ongi. Kuna isalt päranduseks saadud eelmise fotoka objektiiv on ju terve ja töökorras ning maksab ligikaudu kolm korda rohkem kui fotoka kere ise, siis ostsingi fotoka objektiivi külge. Sõbraks ma pole veel jõudnud uue aparaadiga saada aga ju jõuab seda ka.

     Ootamise vahepeal olen ma käinud külas ja võtnud vastu külalisi. Mis on tegelikult ju päris meeldiv viis ühte ootamist sisustada.

     Käisime ära Koluvere lossi suvekohvikus ja veendusime, et mõnest toolist, kohviaparaadist ja poekoogist ikka ei piisa mõnusa kohviku avamiseks. Eriti kui Sulle juba kohvikusse minnes tekib tunne, et sind väga ei oodata.

     Hoopis teine tunne oli Luhtre turismitalu pühapäevakohvikus, kus lahke perenaine ise veendus, et kõik külastajad ennast hästi tunneksid ja ka kohvikus endas oli kõik maitsev ja õdus nagu ühes suvekohvikus peabki olema. Rahvatantsijate esitus oli igal juhul nii kaasahaarav, et Lindal hakkas vägisi jalg kaasa tatsuma. Või õigemini mõlemad jalad! Ja käed ka!

          Käisin ära Nurga puukooli aiapäevadel aga seal ei tekkinudki ülemääraseid ahvatlusi, ilmselt oli asi ikkagi nendes kuues kastitäies istutusmaterjalis, mis kummitusena alateadvuses hõljus. Nii leidsingi enda jaoks ainult mõned kõrrelised Järvseljalt ja pisike drummondi drüüas jäi ka näppu.

     Ühinesin ekskursiooniga arboreetumisse aga kuna ma korraga avastasin, et olulise osa seltskonnast moodustavad aalujad, siis ega ma suures elevuses enam väga keskendunult ei kuulanud. Seda enam, et osa seltskonnast minu suureks rõõmuks ennast mulle sappa võttis ja aeda vaatama tuli. Küll oli tore neid näha!

     Aiakülalised mulle meeldivad. Aga veel rohkem meeldib mulle kui külalistel on aega aias rahulikult ringi vaadata ning pärast ka kohvitassi ääres niisama lobiseda. Näiteks lahendasin ma tänu Futu värskendavale külaskäigule oma peas ühe kaua järge oodanud pusa. Kui nüüd ainult istutada kannataks!

     Ka Katat ja tema peret oli rõõm võõrustada - vähe sellest, et minul tore oli, mu ülejäänud pere arvas, et sellised külalised võiksid küll iga päev käia! Kata saabus meile nagu suvine jõuluvana, omapüütud lesta ja koogikuhjaga, isegi valik kohupiimakook rosinatega või rosinateta oli olemas. Mulle maitsesid igal juhul mõlemad hästi! Aitäh, Kata!


18 kommentaari:

  1. Linda on juba nii kena preili :) ja elu ilma aalujateta mina enam ette ei kujuta, sestap Võhmassegi tuleb minna, et jälle seda suurpärast seltskonda näha. Vihma pole isegi meil tükk aega sadanud aga udud ja kaste ilmselt toidavad taimed ära, meil ju teistmoodi maa ka. Kuidas saaks su aia kohale ühe pisikese reguleeritava vihmapilve kinnistada ? :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei tea, kas ma Võhmasse jõuan. Tegin endaga lepingu, et kui pusad selleks ajaks hargnenud pole, siis ma endale linnaluba ei anna :) Reguleeritav vihmapilv oleks küll hädavajalik.

      Kustuta
  2. Pikaks on see kuivus veninud jah, aga kolmapäevaks lubatakse. Mina oma kaljule ikka tasapisi istutan, aga suuremate lehtedega asju pole puutunud, las olla potis kuni vihma tuleb.
    Täitsa põnev, et millisele kohale lahenduse leidsid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hea kui lubatakse aga ma usun, siis kui vihma näen. :) Aga pusaks oli ikka seesama aiaäärne peenar. Kuigi päris rahul ma sellega ikka ei ole aga vähemalt sain tänu Sulle mõtte alberti kuslapuud pigem vertikaalis kui horisontaalis hoida :)

      Kustuta
  3. Aalujad on lahe rahvas ;) Mind ka enam aiaärid nii ei ahvatle, varem tahtsid ikka seda, teist ja kolmandat, kuid nüüdseks on titade taimelava juba nii suureks läinud ja aalujatelt tuleb pidevalt lisa, et nagu polegi enam ahvatlusi..... mida just aiaäridest ostma peaks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ikka vahel libastun aga istutamata taimi on mul tõesti üle mõistuse palju sel aastal. Eriti kuna ma see aasta vaiksemalt pidin võtma.

      Kustuta
  4. Tappev kuivus on ka meil, aga ongi mõnus aeg lihtsalt suve nautida. Polegi vaja kogu aeg aias midagi kaapida, kogu mõnu kaob niimoodi ära

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga see nautimine on ka salakaval, täna lebotasin rannas, ülehomme teeme väikese Läti tiiru aga kui siis pärast nautimist aeda tagasi jõuad, on seal oi-oi-oi kui palju tegemist.

      Kustuta
  5. Väga mõnus oli teie pool ka meil. Aitäh sooja vastuvõtu eest! Ja muidugi kõik need õunad ja tomatid ja...kuna omal "ogoroodinat" pole, siis on sellsied ju meie jaoks kõige hinnatavamad kingitused.
    Aga mul paistab kolmapäevase ilmaennustuse servast juba vihmake. Tõesti tagumine aeg, täna ei jagunud niiskust isegi öiseks kasteks enam.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Juba paistab? Meil siin oli küll puhas rannailm.

      Kustuta
  6. Gloria Dei ja tantsiv tüdrukuke nii kaunikesed!
    Meil on ka ikka kuivus, kuid kaev polegi sel aastal veel ära kuivanud ja otsest kuumust kah pole, tavaline hea soe, kõlbab istutada küll.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil küll kuumab, mis hirmus. Keskpäeval nagu ei tahagi väga välja minna

      Kustuta
  7. Meil ka kõik kuivab. Pidin ikka midagi siin istutama, nüüd jookse kastekannuga iga päev. Linda nii vahva! Ja tore, et neid, kes läbi ei torma su juurest, need hetked on tõesti väärtuslikud. Ehk jõuan minagi kord peatuda kauem kui mõne minuti ja su aeda ja tüdrukutirtse näha! Lootus jääb!

    VastaKustuta
  8. Nii tore tantsiv Linda. Meenutas kohe seda "Tantsivad Matildat" :)
    Pusa lahtiharutamine on suur ja tähtis asi. Räägi pikemalt

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See ei olnud üldse suur pusa, lihtsalt üks paljudest pooleli kohtadest. Aga Futu oskas kenasti näidata, et ma saan olemasoleva taimematerjaliga selle lõpuni teha :)

      Kustuta
  9. Nii-nii, ja mina tahaks küll nüüd teada, mis kõrred Sa omale Nurgalt said ja kuhu Sa nad panna kavatsed!
    Kuivus teeb tõsiselt murelikuks ja miskipärast olen ma homse osas kahtlustav, kas ikka tuleb. Võib-olla läheb kerge sabinaga üle ja ongi kõik. Aga eks me näe.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Järvseljalt mägitarna ja palmlehise tarna Little Midget. Ja pärast ei andnud hing rahu ja tellisin küllatulnud Kataga endale veel Molinia `Transparenti` ka. Ah et kuhu ma panen? No küll Sa ükskord näed :)

      Kustuta