esmaspäev, 23. veebruar 2015

Puhas kunst

Tegelikult tahtsin ma selle postituse juba enne teha, kui sõpradega jutt koduste kunstiteoste peale läks, nüüd sain lihtsalt viimase tõuke pildid arvutisse tõmmata.

Kõigepealt suur-suur tänu Linda ja Kaisa onu Jaanile ja tädi Triinule, kes lastele jõuluks näpuvärvid kinkisid. Kuna väljas on jätkuvalt tatine ja libe ja hämar, siis otsustasin ühel päeval putukad maalima panna.

Esialgu oli Linda veidi kahtleval seisukohal. "No kuidas ma panen oma näpu sinna värvi sisse...."

Aga siis läks lahti, taieseid sündis kiiremini kui ema pabereid ette tassida jõudis

Kaisa sai ka käe värviseks aga Linda oli puhtas vaimustuses. Sündis mitu vahvat teost, kus peal olevat kiisu ja emme ja elevant. Laps on ikka tõeline esteet, kuigi ema üritas ka hoogsamat värvijoont propageerida jälgiti väga hoolega, et erinevad värvid paberil üksteisega kokku ei puutuks.


Kuna teoseid sai palju, arendasin järgmisel päeval teemat edasi ja lasin Lindal kollaažitehnikas õnnitluskaarte valmistada. Otsisin oma varudest välja erinevaid auguraudu, pabereid ja liimi ja andsin lapsele ohutud tömbi otsaga sik-sak käärid pihku. Lõikamine nägi küll rohkem kääridega rebimise moodi välja aga seda vahvamad taiesed said. Pildil on puhas õhin!

Kuna endal tuli ka meisterdamise tuju, lõikusin katki värske Juhani puukooli kataloogi ja tegin paberlilli :D Lõpuks panime oma tööd liimipüstoliga kokku ja sellised nad said. Lill on minu tehtud, kõik ülejäänu on Linda fantaasia ja kätetöö.

Ja sellist jonni pole meie peres veel olnud kui nelja tunni möödudes pidi söögiajaks meisterdamise katki jätma. Kivi minu kapsaaeda - peab vist sagedamini lapsega koos meisterdama.

Lõppu Kaisa kunstiteos ka:





5 kommentaari:

  1. need olid 4 õnnelikku tundi :D ilus sooritus, väga vahvad teosed kõik

    VastaKustuta
  2. Isetegemise rõõm on kõige suurem rõõm, see on lastesse kuidagi sisse programmeeritud. Sa anna lapsukesele veel guaššid ja pintsel kätte, siis alles näed, millised vahvad taiesed sünnivad.
    Värvidega tulebki alustada, pliiats piirab ja raamib loomingulisust.

    VastaKustuta
  3. Nii vahva! See väikeste inimeste loovus ja maailmanägemine ja esiti veidi kohmakad oskused- need annavad tõelisi põnevaid tulemusi!
    Sellise kaardi saamine rõõmustaks kõiki!

    VastaKustuta
  4. Rõõmsad värvid-lapsed-vanemad! Toredat pidupäeva muuhulgas!

    VastaKustuta
  5. Nii nunnud kaardid ja mõnus õhin!

    VastaKustuta