reede, 22. august 2014

Töökas laps

"Sul on kõik sassis nagu puder ja kapsad!" ütleb isa Lindale

"Kartulid ka!" pole laps suu peale kukkunud

Segadust tekitavad viimasel ajal kõige enam sarnased sõnad "park" ja "parkla". "Lähme väikese õega parki jalutama!" tegin ühel päeval Lindale ettepaneku. Laps oli kohe nõus. Isa töökohast mööda jalutades aga tahtis laps hoopis sealsesse parklasse joosta - "Siin ongi park!". Parki jõudes kordas ta terve tee mulle veendunult, et "See ei ole park!". Ei õnnestunudki minul Lindat esialgu vastupidises veenda.


Minu lapsepõlv oli omal ajal raske. Suviti tuli vanaema juures marju korjata ja heina teha. Kodus oli vaja puid laduda ja rohida, nii aiamaad kui noori puutaimi taimeaias. Tol ajal ei olnud veel lastekaitset seadusepügalate abil vaeseid lapsi kaitsmas ja nii me pidimegi kodus kõiki töid tegema. Isegi kooli juures pidi suve jooksul käima kolm päeva tööd tegemas - enamasti kulus ka see aeg puudeladumisele. Ei saa öelda, et ma tol ajal sellest väga vaimustuses oleks olnud, nüüd aga, vanast peast, võib vast varsti jalad seinale visata sest tundub, et varsti teeb Linda kõik töö ära.

Laob talvepuud riita...

Korjab ja puhastab oad ära:

Hoiab väikest õde:

Ja peseb nõud:


Muide, ka esimesed istutustööd on Lindal tehtud. Kui ma Futu lahkel kaasabil posti teel tellitud  mägisibulasaaki potistasin, siis otsisime väikesele "abilisele" ka peenrast mõned sibulapojad, mida potti istutada. Nüüd käiakse ikka aeg-ajalt näitamas, et "Need on Linda sibulad!"

Mis nii viga, kui abiline kasvamas!

5 kommentaari:

  1. Armas lapsuke, selles eas on nad kõik väga toimekad.

    VastaKustuta
  2. Tubli ja armas Linda!
    Aga tõesti - vanasti sai kõiksugu töid tehtud ja jäime täiesti ellu ju.

    VastaKustuta
  3. Minu lapselaps armastab istutada ja tal on oma peenar. Ühel päeval oli ta isaga õues, aga väga isa ei tüüdanud tegeles hoopis millegagi süvenenult garaazi nurga taga. Mis sa teed seal? Istutan. Ok. Aga kust sa taimi saad? Ema peenra pealt. Oi, siis oli küll häire.:)

    VastaKustuta