neljapäev, 13. märts 2014

Hooaeg on avatud

    Nii Linda kui ema on nüüd juba tervemad. Haigusega kaasnev bronhiit oli nii kole, et arst arvas Lindale antibiootikume tarvis minevat. Ema arvas seepeale hiidlaste kombel, et "Ju jõuab!" Sügisel ta alles neid krõbistas. Praegu tundub, et oli õige otsus ja köhimine jääb ka ilma kangete rohtudeta aina vähemaks. Kuna ka mina mingeid rohtusid võtta ei tohtinud siis hingasime usinalt kummeli ja teepuuõli auru, määrisime ennast hanerasvaga ja jõime ravimtaimeteesid. Kuna ma haigena nagunii seltskonda ei satu, siis sõin ka usinalt küüslauku. Tundub, et aitas küll. Kuna Linda jäi haigeks hiljem, läks ka tema paranemisega kauem. Aga viimased paar päeva on Linda juba usinalt õues käinud ja avas pidulikult ka liivakastihooaja.

Ise olen juba lootusrikkalt aias toimetanud. Riisunud veel ei ole, maa tundub märjavõitu. Aga niisama natuke siit ja sealt kuivanud pealseid lõiganud ja sodi ära korjanud.

Täna oli aias toimetajaid teisigi.

Kokku lugesin märtsikellukestel kuus toimekat sumisejat. Ja tundub, et minul tuleb igal juhul väga kirju suvi sest esimesena nägin lausa kahte kirjut liblikat koos lendamas.

Ka haapsalu sall sai eile õhtul kenasti raamile, nii et kõik on hooaja vahetamiseks valmis. Vardad sahtlisse ja reha välja :)

5 kommentaari:

  1. Nii vahva! Ma pole ise veel ühtegi liblikat-mummi näinud ja ilmselt nägemata nad seekord jäävadki, sest enne jõuab lumi maha tulla (need hirmasad ennustused) kui mina maale saan. Aga teiste elamusi on ka tore vahendatult kogeda!

    VastaKustuta
  2. Nägin eile krookuseõies korjel olevat mesilast, aga liblikad meil siin veel ei liigu.

    VastaKustuta
  3. Hea, et haigus hakkanud taanduma, eks nüüd värske õhk tee ka head. Nii armas liivakastipilt ja rõõmus nägu :) Toredat ja kirjut hooaega siis teile.

    VastaKustuta
  4. Korraks ta siiski just praegu katkestati

    VastaKustuta
  5. Naljakas, juba kuu on Sinu postitusest möödas, kui seda lugema sain, kuid siin Lõuna -Soomes pole veel ühtki liblikat lennanud. Metsas nägin väikeste õitega näsiniint ja väiksema kui käelaba suuruse mättaga selleaastase sinilille pilti nägin alles nüüd, mis siin tehtud...Eestis ikka oluliselt rohkem kevad näitab oma märke... Kaks nädalat tagasi kuulsin raadiost, et Hankosse esimesed toonekured jõudnud...

    VastaKustuta