esmaspäev, 4. juuli 2016

tingel tangel tungel...

...mul on paras džungel!

Kõik eelmisel aastal viisakalt ja viksilt käitunud taimed on kas kolm korda laiemaks kasvanud või siis nii pikaks veninud, et ise suurest ehmatusest minestavad ja teistele otsa vajuvad.



Samal ajal on kõrrelistest enamus parematele jahimaadele lahkunud (kuidas on see võimalik, et minu suhteliselt kuivas kõrbes stepirohud kõik saba andsid aga tarnad on vägagi rasvased ja rõõmsad?).

Eriti rahulolev on alles teist aastat aias kasvav Leersi tarn.



Igatahes oli vaadete osas tegemist tõelise õudusega, vahepeal käisin õuest läbi ainult silmad kinni. Kuni ükskord ohkasin ja alustasin tulpide ülesvõtmisega. Pilt sai kohe tunduvalt parem.

 Seejärel teisaldasin laiuva (ja kuidas veel laiuva) peekerlille alt kärutäie taimi ja ohjeldasin kõvasti kellukaid. Laiuvast peekerlillest endast aga ei raatsi ma kuidagi loobuda, ta on õitsedes armsake ja kõiksugu mummude magnet kah veel. Las ta siis laiub seal peenra südames. Pildi esiplaanil täpitud kellukas ja tagaplaanil laiuv peekerlill. Mõlemat juba usinalt harvendatud.
Tugeva kärpimise läbinud taimepusa koos roosiga `Angela`.

Kerakellukas `Caroline` kaisutab roosi `Pretty Sunrise`esimest õit.

Liiliad alustavad. Minu ainus martagon peale selle kõige tavalisema taluaia kirju liilia on `Orange Marmalade`


Alati särav "pulmaliilia" on mõnusa madala kasvuga ja varajane. Päris nime ma ei tea aga kuna ta kingiti meile pulmadeks, siis olgu tema pealegi "pulmaliilia". Väga armas ja eriline sort.


`Double You` meeldib mulle ka hirmsasti, samuti madala kasvuga.


Ma ei oskagi seletada, kuidas minu aeda nii palju liiliaid sai.  Ausõna ma ei ütleks üldse, et ma neisse väga haigestunud olin aga üks aaluja tõi ja teine ja see lihtsalt läks nii. Nüüd ma ei oskagi nagu enam ilma. Ehk sellepärast, et nad on tugevad ja elujõulised, püsivad oma kohal ega lamaskle kellelgi seljas.

 `Annemaries Dream`

Aga nüüd on aeg aiast tuppa astuda ja sünnipäevalapse kook viimaste maasikatega kaunistada. Palju õnne, kallis Kaisa! Alles see oli kui Sa meie juurde tulid aga näe, juba kaks täis!

20 kommentaari:

  1. Palju õnne Kaisale! Milline kaunis lilleline aeg väikesele neiule sünnipäevaks!

    VastaKustuta
  2. Palju õnne Kaisale ja ikka emmele ka :) Küll see pilt kahe tirtsuga on ilus :D natuke peab ikka liiliaid olema ja kellukad on juba lausa kohustuslikud ja kui kõik oma kauneid roose pidevalt näitavad võin isegi mina murduda, 5-6 pargiroosi sel aastal pole veel murdumine :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Sai jah vahva pilt. Kui 5-6 roosi pole murdumine, siis misasi üldse on ;)

      Kustuta
  3. Lapsed kasvavad ikka nii ruttu, palju õnne Kaisale ja teistele muidugi ka!

    VastaKustuta
  4. Õnne ja jätkuvat tegusust!

    VastaKustuta
  5. Palju õnne Kaisale:) Alles see oli tõepoolest ...

    Mul oli ka kõrreliste hulgas üksjagu lahkujaid, nii ilusat tarna silmarõõmuks küll pole :)
    ma loodan, et kui me Hiiumaa poole kimame, saame ehk teite väravas ka peatuse teha, kas siis tulles või minnes, roosid on nii roosid nagu liiliad. Kui ma oskaks neid sobitada, siis olek smul ka neid rohkem. Võib-olla kunagi...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidugi pidage kinni, kuigi praamile tõttajatel on alati kiire. Aga varuge veidi aega ja jooge üks kohvigi - aias jalutades näiteks!

      Kustuta
  6. Nii ilusad ja lopsakad taimed. Ja need kooslused samuti, mida näidata raatsitakse :)
    Aga kõige ilusam on foto kahe neiukesega. Palju õnne pisikesele Kaisale, sellest polegi nii kaua, kui lapsuke oskas vaid magamisega meie aias tegeleda:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul ongi vähe kooslusi, millega ma täiesti rahul olen, seepärast on kooslustest ka vähe pilte. Peaks teinekord kohe eraldi postituse tegema sellel teemal. Kaisa tänab õnnesoovide eest! :)

      Kustuta
  7. Palju, palju õnne Kaisale!
    Minul küll mõned liiliad lamasklevad. :( Aga küll mulle meeldis see esimene, minestamise lause.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mhmm, Sul ka ju ometi kehvem muld. Aga liiliad mul küll ei minesta.

      Kustuta
  8. Palju õnne Kaisale!:)
    Hea vanusevahe on õekestel, edaspidi toimetavad nad elus alati koos. See on suur asi kui omavanune mängukaaslane endal kodus olemas on.:)
    Meil ei olnud eksootilisi kõrrelisi kuid paruktarnad läksid küll välja. Samas on üks neist vist jõudnud ennast külida...millegippärast kivilasse ja ma ei tea mis valemiga, aga ok. Oshima tarn elas minu üllatuseks talve kenasti üle. Roog-sinihelmikaga aga pole kunagi mingit probleemi. Soovitan soojalt, ei lamandu ja pakub pööraste pähikutega mitu kuud silmailu. Ta on nii ilus, et tõin talle kaks roog-sinihelmikat veel juurde seltsika. Praegu on nad veel tited ja võtab paar aastat enne kui...Aga siis on äge.:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul ka eksootilisi pole aga huvitav jah, et kõik sel aastal nii õnnetud välja näevad. Kusjuures mu roog-sinihelmikas on ka sel aastal väga väga hale!

      Kustuta
  9. Õnnitlused sünnipäevalisele! Liiliad on suursugused, kaunid, südant soojendav on see kui nendega mingi lugu seostub.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Liiliad on ilusad jah ja tegelikult jagub neid ka väga pikaks ajaks, krookusliilia on minu aias kõige varajasem, siis hakkavad teised ka riburada tulema.

      Kustuta
  10. Kui need stepirohud olid S. tenuissima sordid, siis pole miskit imekspandavat. Muud oleks võinud talve siiski üle elada.
    Mulle meeldivad Su kellukad!
    Õnnitlused ka!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei olnud tenuissima sordid, capillata ja pennata olid, barbata vaagub veel hinge ja roog-sinihelmikas on ka kannatada saanud. Eelmisel aastal oli päris võimas

      Kustuta